Nasrallah: Düşmanın hedeflerine ulaşmasını engelleyeceğiz

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail işgalinin hangi yolu izlerse izlesin hedeflerinden sapmayacağını dile getirdi.

Nasrallah: Düşmanın hedeflerine ulaşmasını engelleyeceğiz

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Çarşamba günü, İsrail işgali tarafından düzenlenen çağrı cihazlarının karıştığı ölümcül saldırıda şehit olan veya yaralananların ailelerine başsağlığı diledi. Seyyid Nasrallah olaydan "büyük bir terör operasyonu, bir soykırım ve katliam eylemi" olarak bahsetti ve "bir savaş ilanı" anlamına geldiğini söyledi.

Seyyid Nasrallah'a göre, binlerce çağrı cihazının patlatıldığı saldırı "hiçbir düzenleme veya ahlaka aldırmadan" gerçekleştirildi. İsrailli düşmanın iki gün boyunca "hiçbir şeye aldırmadan iki dakikada" 5.000'den fazla insanı öldürmeye çalıştığını söyledi.

Direniş lideri, saldırganlığın "kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere onlarca şehit" ile sonuçlandığını ve binlercesinin de yaralandığını vurguladı. Seyyid Nasrallah, "Saldırının gerçek ölçeği zamanla görülecektir" diye vurguladı.

Açıklamalarında Hizbullah lideri, saldırının titizlikle planlandığını vurgulayarak, düşmanın tek bir dakikada 4.000 kişiyi öldürme niyetiyle 4.000 çağrı cihazını düzenlediğini açıkladı. Saldırının ciddiyetine rağmen, neyse ki birçok yaralanma küçük çaplıydı ve patlama sırasında bazı çağrı cihazları hizmet dışıydı veya hiç dağıtılmamıştı.

Seyyid Nasrallah saldırıyı "büyük bir terörist operasyon" olarak nitelendirdi ve İsrail işgalinin binlerce el tipi radyo alıcısını veya telsizi patlattığı ikinci saldırıyı ele alarak, bunu İsrail işgalinin binlerce kişiyi öldürmeye yönelik ikinci girişimi olarak nitelendirdi.

Seyyid Nasrallah, "Soruşturma komiteleri oluşturduk ve tüm olası senaryoları, hipotezleri ve olasılıkları yakından inceliyoruz" dedi. Soruşturmanın, cihazların üretildiği fabrikadan kullanıcıların eline nasıl ulaştığına kadar saldırının her yönünü inceleyeceğini ve nihai hedefin kesin bir sonuca ulaşmak olduğunu ekledi.

"Direnişimizin tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir güvenlik ve insani düzeyde büyük bir darbeye maruz kaldığımız konusunda şüphe yok," dedi. "Büyük bir darbe aldık, ancak bu bir savaş. Düşmanın, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve kolektif Batı tarafından desteklendiği için, teknolojik üstünlüğe sahip olduğunu kabul ediyoruz."

"Daha kararlı ve tüm tehlikelerin üstesinden gelmeye kararlı olacağız ve bu tür darbelerin irademizi baltalamaması büyük önem taşıyor" dedi. Ayrıca, Lübnan cephesinin İsrail işgaline baskı yapmadaki etkinliğini, son eylemleri ve açıklamalarıyla kanıtladığı gibi, övdü.

'İşgalci İsrail'in kuzey cephesi belası

Seyyid Nasrallah, Kuzey Cephesi'nin etkinliğini vurgulayarak devam etti. "Düşmanın kuzeydeki durumu 'İsrail' için ilk tarihi yenilgi olarak etiketlemesi, cephemizin etkinliğinin bir başka kanıtıdır," dedi. Dahası, İsrail güçlerinin kuzeyde seferber edilmesinin, devam eden bölgesel yıpratma savaşındaki en önemli cephelerden biri olarak tanımladığı "bu cephede karşı karşıya olduğu ciddi tehdidi" vurguladığını belirtti.

"Düşman Kuzey'i kaybettiğini kabul etti ve Netanyahu ile Gallant'ı kuzey cephesinin oluşturduğu çıkmaza bir çözüm bulmaya zorladı," diye ekledi Seyyid Nasrallah, cephenin devam eden yıpratma savaşındaki rolünü vurgulayarak. Direniş liderine göre, bu cephe "Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurma müzakerelerinde Filistin Direnişi'nin elindeki en önemli kozlardan biri" olarak hizmet ediyor.

Nasrallah ayrıca Hizbullah'ın kuzey cephesindeki operasyonları durdurmayı amaçlayan "çok büyük baskılar ve çok sayıda tehdit" ile karşı karşıya olduğunu ve Salı ve Çarşamba günleri arasında iletişim cihazlarının patlatılmasının bu çabaların bir parçası olduğunu açıkladı. "Salı günü çok sayıda resmi ve gayri resmi kanaldan Gazze'ye desteğin ve kuzeyden 'İsrail'e' ateş açılmasının durdurulması gerektiği konusunda bilgilendirildik," dedi. Ancak Hizbullah'ın kararlılığını teyit ederek, "Bu tehditlere boyun eğmemeliyiz ve Gazze'ye desteğimizi kesmemeliyiz." dedi.

Hizbullah lideri ayrıca İsrail işgalinin eylemlerinin kuzeydeki yerleşimcilerin yerinden edilmesini daha da kötüleştireceği ve geri dönme olasılıklarını azaltacağı konusunda uyardı. "Yaptığınız şey kuzeydeki yerinden edilmiş yerleşimcilerinizin yerinden edilmesini artıracak ve geri dönme fırsatını engelleyecektir," diye uyardı. Ayrıca Hizbullah'ın Gazze, Batı Şeria ve Filistin halkını destekleme taahhüdünü yeniden teyit ederek Direniş'in "düşmanın hedeflerine ulaşmasını engelleyeceğini" ilan etti.

Siyonist İsrail’in liderliği onu uçuruma sürüklüyor

Seyyid Nasrallah, İsrail liderliğinin daha geniş stratejisine değinerek, Netanyahu'nun kuzeydeki yerinden edilme krizini çözme yeteneğini sorguladı ve "Binyamin Netanyahu yerleşimcileri kuzeye geri gönderebilir mi? Bunu, attıkları adımlardan bağımsız olarak, bunu yapamayacaklarını çok iyi bilerek bir meydan okuma olarak ele alıyoruz." dedi.

Düşmanın yerinden edilmiş yerleşimcileri geri döndürmesinin tek yolunun Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik saldırıyı durdurmak olduğunu belirtti. Seyyid Nasrallah, Lübnan cephesinin saldırı sona erene kadar operasyonlarını durdurmayacağını, "olası fedakarlıklar ve sonuçlar ne olursa olsun" yemin etti.

Seyyid Nasrallah daha sonra İsrail askeri stratejisini, özellikle de kuzey komutanlığının bir güvenlik kuşağı kurma önerisini eleştirdi. "Düşman bir güvenlik kuşağı kurarsa, pusuya düşürüleceğini ve bölgenin bir bataklığa dönüşeceğini ve içinde kalacağını anlamalıdır," diye uyardı Nasrallah. "İsraillilerin karşılaşacağı misilleme kapalı çevrelerimizde iyi saklanmış bir sır olarak kalacak ve zamanı gelene kadar bundan hiçbir şey duymayacaklar."

Seyyid Nasrallah, Netanyahu ve Gallant'ın liderliğini eleştirerek, onları "işgali uçuruma ve üçüncü tapınağın çöküşüne sürükleyecek" "bencil, kaotik ve aptalca liderlik" yapmakla suçladı.

Direniş lideri, İsrail işgalinin hem öngörülebilir hem de öngörülemez şekillerde yankılanan bir misilleme eylemiyle karşı karşıya kalacağına söz verdi. "Yanıt adil ve şaşırtıcı olacak."