Myanmar'dan Hindistan'a sığınan polisler, ailelerinden endişe duyuyor

Myanmar'da askeri darbeye karşı çıkarak ülkelerini terk edip Hindistan'a sığınan polisler, ailelerinin güvenliğinden endişeli olduklarını söyledi.

Myanmar'dan Hindistan'a sığınan polisler, ailelerinden endişe duyuyor

Associated Press'e konuşan ve isimlerini vermeyen Myanmarlı polisler, darbe sonrası yaşadıklarını anlattı.

Hindistan'ın Myanmar sınırında yer alan Mizoram eyaletine sığınan bir polis, ailesini bırakarak Hindistan'a geldiğini belirtti ve "Ailelerimizin ne durumda olduğunu bilmiyoruz. İnternet problemi yüzünden anne ve babamdan haber alamıyorum." dedi.

Polis memuru, ordunun ailesine zarar vereceğinden korktuğunu ifade ederek, "Mizoram'a sığınmak için geldik. Eğer geri dönersek öleceğiz. Umarım bir gün ailemi yeniden görebilirim." diye konuştu.

"Kendi ailemize bile ateş etmemizi emrettiler"

Hindistan'ın kuzeybatısındaki Tedim şehrine sığınan bir diğer polis memuru da darbe karşıtı protestolar sırasında sivillere gerçek mermiyle ateş etmeye yönelik emirler aldıklarını kaydetti ve "Kendi halkımıza zarar veremezdik, bu yüzden buraya geldik." diye konuştu.

Amirlerinden, güvenlik güçlerine karşı gelen herkese ateş etme emri aldığını vurgulayan Myanmarlı polis, "Eğer ordunun yanında yer almazlarsa sadece halka değil, kendi ailemize bile ateş etmemizi bize emrettiler." dedi.

Hindistanlı yetkililer, şimdiye kadar Myanmar'dan 34 polisin sınırı geçerek sığınma talebinde bulunduğunu bildirmişti.

AA