Mustazaflar Cemiyeti'nden 'Kudüs ve Şehadet' temalı etkinlik

Şubat ayı şehadet ayı münasebetiyle Adana'da düzenlenen etkinlikte Kudüs ve şehadetin önemine dikkat çekildi.

Mustazaflar Cemiyeti'nden 'Kudüs ve Şehadet' temalı etkinlik
Mustazaflar Cemiyeti'nden 'Kudüs ve Şehadet' temalı etkinlik

Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından ilahi ses sanatçılarının ilahi ve ezgilerini seslendirmesiyle devam etti.

Sinevizyon gösteriminin ardından, Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca Kudüs'ün Müslümanlar nezdindeki kıymet ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Kudüs'e ve Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Göktaş Hoca, Kudüs'ün, Müslümanların kontrolünde olması gereken mukaddes bir şehir olduğunu belirtti.

İşgal rejiminin sahip olduğu teknik ve silah gücünün, Müslümanları yıldırmaması gerektiğinin altını çizen Göktaş Hoca, terör rejiminin en güçlü olduğu dönemde yok olacağını ifade etti.

"Kudüs, İslam coğrafyasının merkezidir "

Filistin davasına, hamasi duygularla değil, düşünerek, hukuku ve aklıselimi ön plana çıkararak, soğukkanlılıkla sahip çıkmamız gerektiğini belirten Göktaş Hoca, "Kudüs giderse sadece şehirlerimizden herhangi bir şehrimizi kaybetmiş olmayız. Orası dünyanın ve İslâm coğrafyasının merkezidir. Kudüs'ü kuru kuruya sadece miraç hadisesinin yaşandığı bir şehir olarak görmemeliyiz. Filistin, Filistinlilerindir." diye konuştu.

Milyonlarca Filistinlinin kendi topraklarından mahrum bir şekilde yaşamak mecburiyetinde kaldığını vurgulayan Göktaş Hoca, "Kardeşlerimiz, Ürdün'e, Suriye'ye, Lübnan'a ve diğer beldelere yerleşmek zorunda kalmıştır. Memleketlerine dönmek için muhacir hayatı yaşamaktadırlar. Bizler burada mücadele ediyoruz. Bu çabalarımız, dünyanın çeşitli yerlerinde sürgün hayatı yaşayan Filistinli kardeşlerimizin uyanmasına veyahut Kudüs'lerine sahip çıkmasına vesile oluyor." ifadelerini kullandı.

Teröristlerin bir gün İslam diyarlarından kovulacağını aktaran Göktaş Hoca, "Siyonist terör şebekesinin gelişmiş silahları ve uçakları ya da nükleer gücü olabilir. Ama unutmayalım ki, rahat uyuyamıyor. Teröristler bu kadar gücüne rağmen, tapusuz bir evde yaşadığı için, bir gün oradan kovulacağını çok iyi biliyor. Onların rüyalarına, şehit ettikleri bebeklerin ve evlerini yıktıkları insanların ruh hali geliyor. israil en güçlü olduğu dönemde yıkılacak inşallah." şeklinde konuştu.

Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin'in 'Ey Şehit' adlı şiiri seslendirmesinin ardından program sona erdi.

İLKHA