Müslümanlara yönelik zulümde aynı madalyonun iki yüzü: Modi ve Hasina

Şeyh Hasina, Hindistan'ın elinde kukla haline gelerek Bangladeş'in köklerini oymaya devam ederek, halkına yönelik birçok zulüm gerçekleştirdi.

Müslümanlara yönelik zulümde aynı madalyonun iki yüzü: Modi ve Hasina

Hindistan'ın Narendra Modi hükümeti ve eski Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina aynı madalyonun iki yüzü.

Şeyh Hasina, Hindistan'ın gündemini yerine getirmek için Hindistan'ın elinde bir kukla haline gelerek Bangladeş'in köklerini oymaya devam etti. Modi ve Şeyh Hasina rejimleri, muhaliflere yönelik zulümler, ifade özgürlüğü üzerindeki kısıtlamalar, yargısız infazlar ve azınlık haklarının ihlalleriyle biliniyorlar.

Şeyh Hasina, Bangladeş'in başbakanı olarak başarısız oldu ve Hindistan politikalarını destekleyerek kendi halkının sesini bastırmaya çalıştı. İktidar arayışında Hasina, siyasi rakipleri Khaleda Zia ve Mirza Fakhr-ul-Islam Alamgir'i hapse atarken, Modi'nin iki görev süresi boyunca siyasi muhalifler de birkaç kez hedef alındı ve bunun açık bir örneği, Hindistan seçimlerinden önce Arvind Kejriwal'ın tutuklanmasıdır.

Şeyh Hasina, yüzlerce zorla kaybetme de dahil olmak üzere 25.000'den fazla liderin tutuklandığı ve işkence gördüğü Hızlı Eylem Taburu'nu kurdu ve Modi, RSS zorbaları aracılığıyla Hindutva ideolojisini destekledi.

Uluslararası Af Örgütü'ne göre, Şeyh Hasina, eleştirel gazetecileri susturmak için Dijital Güvenlik Yasası (DSA) kapsamında 56'dan fazla gazeteciyi tutuklarken, Modi de aşağılayıcı davranışlarla gazetecileri hedef aldı ve News Click'in 46 gazetecisi sahte terör suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Uluslararası Af Örgütü, Modi'ye karşı eleştirel sesleri susturmak için bu yıl bir aydan fazla bir süre için internet hizmetlerinin askıya alındığını, Modi'nin yönetimi altında ise hizmetlerin 800'den fazla kez kapatıldığını da sözlerine ekledi.

2009 ve 2024 yılları arasında 600'den fazla zorla kaybetme ve 3.000'den fazla yargısız infaz kaydedildi. Bu yıl Modi, komşu ülkelerde 20'den fazla yargısız infaz gerçekleştirdi ve bu da Hindistan için küresel bir aşağılanmaya yol açtı.

Uluslararası Af Örgütü ayrıca, yalnızca Temmuz ayında 300'den fazla öğrencinin öldürüldüğünü ve 3.000'den fazla işkence gördüğünü ve Modi'nin görev süresi boyunca Hintli Müslümanlara yönelik 255 şiddet olayının rapor edildiğini söyledi. Modi ayrıca 370. maddeyi iptal ederek Keşmir'in haklarını da kısıtladı.

Şeyh Hasina'nın art niyetleri ve Modi hükümetinin faşist politikaları, kendi halkının kanıyla ellerini lekeledi. Hasina Wajid'in görev süresi boyunca onlarca yıl boyunca kazdığı çukura, kendi halkının elinde kendisi düştü ve sığınmak için Hintli efendilerine başvurdu.

Kaynak: Samaa.tv