Müslüman Kardeşler, seçimlerden çekildiğini duyurdu

Mısır'daki Müslüman Kardeşler, 'geniş halk desteğine rağmen' seçimlerden çekildiğini duyurdu.

Müslüman Kardeşler, seçimlerden çekildiğini duyurdu

Mısır'da Sisi cunta rejimi tarafından 'terörist oluşum' olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İHVAN) 'geniş halk desteğine rağmen' siyasi mücadeleyi bıraktığını açıkladı. 

Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanlığı görevini vekaleten yürüten İbrahim Munir, Reuters haber ajansına verdiği röportajda "Siyasi partiler arasındaki seçimler devlet tarafından organize edilse bile biz güç mücadelesini reddediyoruz. Bu tamamen bizim tarafımızdan reddedilmektedir" sözleriyle kararı açıkladı.

Mısır'da 1928 yılında kurulan İslami hareketin şiddeti reddettiğini de vurgulayan Munir, ''Şiddeti tamamen reddediyoruz ve bunu Müslüman Kardeşler'in ideolojisinin dışında olduğunu düşünüyoruz. Sadece şiddet ve silah kullanımı değil, Mısır'da güç için herhangi bir biçimde mücadeleyi reddediyoruz" diyerek sandığa gitmeyeceklerinin altını çizdi.

Ülkede cunta rejim tarafından 'yasaklı' olduğu için doğrudan seçimlere katılamayan hareket, geçmişte bağımsız adaylarla genel seçimlerde mücadele etmişti. 

Mısır'da 2013 yılında, Arap Baharı protestolarının ardından yapılan ilk demokratik seçimlerde halk, Müslüman Kardeşler tarafından aday olarak gösterilen Muhammed Mursi'yi cumhurbaşkanı olarak seçmişti.

Batı kuklası Sisi, küresel aktörlerin cesaretlendirmesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı kanlı bir darbe yaparak hükümeti ele geçirmiş, yüzlerce yargısız infaz ve hukuksuz idamların yanı sıra binlerce Müslümanı suçsuz yere zindanlara atmıştı.

Ülkede, cunta rejim tarafından işlenen tüm hukuksuzluklar karşısında ise 'demokrasi havarisi' batılı ülkeler başta olmak üzere dünya sessiz kalmayı tercih etmişti.