Mursi'nin bulunduğu kabristan ziyaretlere kapandı

Hollanda'da muhaceratta bulunan İhvan mensuplarının verdiği bilgiye göre Mursi'nin defnedildiği kabristan ziyaretçilere kapalı tutuluyor.

Mursi'nin bulunduğu kabristan ziyaretlere kapandı
Mursi'nin bulunduğu kabristan ziyaretlere kapandı
Mursi'nin bulunduğu kabristan ziyaretlere kapandı
Mursi'nin bulunduğu kabristan ziyaretlere kapandı

Darbe sonrası yurt dışına hicret etmek zorunda kalan İhvan mensupları, Mısırda yaşanan süreç ile ilgili Habernas'a açıklamalarda bulundular. Muhacirleden Haysem ve Kerim telefon ile Rahmetli Mursi'nin eşi Nejla Mahmud Mursi ile görüştüklerini dile getirdiler.

Mursi'nin eşinin verdiği bilgiye göre, Muhammed Mursi'nin cenaza namazı ve defin işlemlerine sadece üç oğlu ile kendisine izin verildiğini ama kızına ise izin verilmediğini dile getirdi.

Mursi ile yedi yıla yakın zindan sürecinde ailesi olarak üç kez görüşebildiklerini en son görüşmelerinin de Eylül 2018 de olduğunu. Görüşmenin 15 dakika sürdüğünü dile getiren eşi, Mursi'nin kendi durumu ve sağlığı ile ilgili konuşmasının da yasak olduğunu belirtti.

Taziye kurmalarına izin verilmediğini belirterek Müslümanlardan bulundukları her ülkede Mursi için gıyabi cenaza namazı kılmalarını istediğini dile getirdiğini söylediler.

Sürgündeki İhvan mensuplarının aktardığına göre, Muhammed Mursi'nin defnedildiği kabristana ziyaretçi girişi yasaklandı. Hiç bir Mısırlı mezarlığın yanına yaklaştırılmıyor. Defin esnasında da havadan ve karadan olağan üstü güvenlik önemleri alındığı dile getirildi.

Sisi uşaklığını yaptığı İsrail'in Kan Tv kanalına sadece izin verildiğini söylediler.

Mursi'nin vefatı ile ilgili net bir bilgi elde edemediklerini, Mursi'nin avukatına yapılan baskılar sonucu konuşmaktan çekindiğini dile getirdiler. Ailesinden alınan bilgilere göre Mursi'nin mahkemedemi yoksa cezaevindemi vefat ettiği konusunda kesin bir bilgi yok. Bu konu da görgü tanıkları da olmadığını dile getirdiler. Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi'ninde tutuklu olduğu dile getirildi.

Hollanda'nın Den Haag (Lahey) şehrinde Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Arapların yoğunlukta gittiği Ehli Sunne Camisinde kılınan namaza Türkiyeli ve Arap Müslümanların büyük katılım gösterdiği gözlendi.

Bugünde Cuma namazı çıkışı Mısır konsolosluğu önünde de gıyabi cenaze namazı kılınıp basın açıklaması yapılacak.

Habernas