Moskova Ortodoks Kilisesi'nden Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki: Bu eylem kabul edilemez bir vandallık!

Moskova Ortodoks Kilisesi İsveç'te İslam düşmanı, ırkçı Rasmus Paludan tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki gösterdi. Kilise tarafından yapılan açıklamada, "Kur'an-ı Kerim'in yakılması kabul edilemez bir vandalizm eylemidir. Dini kutsallar rencide edilemez." denildi.

Moskova Ortodoks Kilisesi'nden Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki: Bu eylem kabul edilemez bir vandallık!

Islam düşmanı ırkçı Paludan'ın Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde "Kur'an-ı Kerim yakma" eylemine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Moskova Ortodoks Kilisesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kur’an-ı Kerim’in yakılması kabul edilemez bir vandalizm eylemidir. Dini kutsallar rencide edilemez. Bir kişi, başkası için kutsal olana tükürmemelidir. Bir kişinin siyasi eylemleri insanlık sınırlarını aşmamalı ve başkasının kutsalına saldırmamalıdır" denildi.

İsveç’te İslam karşıtı sözde gösterici aşırı sağcı Rasmus Paludan, cumartesi günü başkent Stokholm’de Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Türkiye, İsveç’in eyleme izin vermesine sert tepki göstererek İsveçli Büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırdı. Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri eylemi kınarken, Müslüman halklar bu hadsizliği tel'in ederek "Kur'an-ı Kerim'e Sahip Çık" sloganlarıyla meydanlara indi.