MKE'deki patlamada 5 işçi hayatını kaybetti

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda bir patlama meydana geldi. Patlamada beş işçi yaşamını yitirdi.

MKE'deki patlamada 5 işçi hayatını kaybetti

MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'ndaki dinamit mikser atölyesinde bugün saat 08.40 sıralarında, çalışanlar iş başında iken henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale edip söndürdü. Olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" denildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de yaptığı açıklamada, "İlk değerlendirmelerde patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor" dedi.

Savcılık soruşturması başlatıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise, sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile bulunduğu Hatay’daki programını yarıda kesti ve Ankara’ya döndü.

Hatay'daki ilk açıklamasında, Güler, "Bu sabah 08.37’de MKE AŞ. Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca, 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den bilgi alarak, soruşturma başlatılması talimatı verdiği bildirildi.

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" açıklaması yapıldı.