Mısırlı cellatlar Aşmavi'yi idam etti

Mısır'da darbeci Sisi yönetimine karşı mücadele veren Hişam Aşmavi hakkkında verilen idam kararı bugün Sisi'nin cellatları tarafından yerine getirildi.

Mısırlı cellatlar Aşmavi'yi idam etti

DPA’nın haberine göre Mısır İçişleri Bakanlığı, Hişam Aşmavi'yi verilen idam kararını cezaevi yönetiminin Kahire Temyiz Hapishanesi’nde belirlenen prosedürlere uygun olarak uyguladığını açıkladı.

Farafra ve Ensar Beyt el-Makdis davası olarak da bilinen dava kapsamında Sisi'nin cunta mahkemelerinde yargılanan Aşmavi, idam kararına çarptırılmıştı.

Mısır Özel Kuvvetlerinde subay olan Aşmavi, Sisi'nin darbesi ile ordudan ayrılarak cunta yönetimine karşı mücadele vermeye başladı. Mısır'da yoğun bir şekilde aranması üzerine Libya'ya geçtiği orada El Kaide saflarında yer aldığı iddia edildi.  Libya'da yakalanan Hişam Aşmavi Mısır cunta yönetimine teslim edildi.

Cunta mahkemeleri Aşmavi'yi Tümgeneral Muhammed İbrahim'e düzenlenen suikaste karışmak, ayrıca 2014’te 28 subay ve askerin ölümüne yol açan Farafra eylemi ile Ekim 2014’te Sina’daki Kerm El-Kavadis’te askeri bir barikata düzenlenen eyleme karışmakla suçlamıştı.

2014 yılında Aşmavi, Ensar Beytul Makdis’in DEAŞ’e bağlılığını ilan etmesinin ardından örgütten ayrılarak Libya'da Murabıtun harekatını kurmuştu.

DPA