Mısır ve Türkiye'den Gazze'de acil ateşkes çağrısı

Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunan Mısır ve Türkiye, ayrıca siyonist rejimin olası Lübnan saldırısı karşısında "bölgedeki çatışma ve istikrarsızlığın genişlemesi" uyarısında bulundu.

Mısır ve Türkiye'den Gazze'de acil ateşkes çağrısı

Mısır Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Bakan Samih Şukri dün mevkidaşı Hakan Fidan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, başta Gazze'de devam eden kriz olmak üzere bir dizi bölgesel ve uluslararası konuda görüş alışverişinde bulunuldu.

Mısır'dan yapılan açıklamaya göre iki taraf, "israil tarafının yardım girişine uyguladığı kısıtlamalar ve bu yardımın dağıtımı için koruma ve uygun koşullar sağlama konusundaki isteksizliği nedeniyle Gazze'nin karşılaştığı son derece zor insani koşullara dikkat çekti. Gazze'deki Filistinli sivillerin acılarının hafifletilmesine katkıda bulunacak şekilde insani yardımın Gazze'ye daha yüksek oranlarda girmesini sağlamak için çalışmanın gerekliliğini, acil ve kalıcı bir ateşkese acilen ulaşılması gerektiğini" vurguladı.

İki taraf ayrıca siyonist rejimin olası Lübnan saldırısı karşısında "bölgedeki çatışma ve istikrarsızlığın genişlemesi" uyarısında bulundu.