Mısır ve Katar, Sudan için insani yardım girişimi başlatacak

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani, Sudan'da insani yardım sağlamak için ortak bir girişim başlatma konusunda anlaştılar.

Mısır ve Katar, Sudan için insani yardım girişimi başlatacak

Mısır cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Sisi ve Al Sani'nin telefon görüşmesi sırasında girişimin Sudan halkına, özellikle de mültecilere insani ve yardım hizmetleri sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

Açıklamaya göre görüşmede, Sudan'daki insani durumu kontrol altına almak, yardım akışını kolaylaştırmak ve sivilleri çatışmanın yansımalarından korumak için yoğun çalışmanın önemine dikkat çekildi.

Sudan, 15 Nisan'dan bu yana başkent Hartum ve diğer bölgelerde Sudan Ordusu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasında silahlı çatışmalara tanık oldu.

Sudan Doktorlar Birliği'ne göre, çatışmaların başlangıcından bu yana 863 sivil hayatını kaybettit, 3 bin 531 kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi geçtiğimiz günlerde, çatışma başladığından bu yana 1 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini ve Sudan içinde ve dışında daha güvenli yerlere kaçtığını söyledi.