Mısır Ordusu 18 kişiyi yargısız infaz etti

Mısır ordusunun Sina Yarımadası'nda düzenlediği operasyonlarda 25 askerinin öldüğü açıklandı. Askerlerinde bir eve düzenlediği baskında 18 kişiyi yargısız infaz ettikleri ortaya çıktı.

Mısır Ordusu 18 kişiyi yargısız infaz etti

Mısır Ordu Sözcüsü Tamir er-Rifai, yaptığı yazılı açıklamada, orduya bağlı birliklerin son birkaç gün içerisinde Sina'nın orta ve kuzey kesiminde düzenlediği 22 baskın ve 16 operasyonda 126 militanın yaşamını yitirdiğini, Gazze sınırındaki 8 tünelin kullanılamaz hale getirildiğini belirtti.

Operasyonlar sırasında militanlarla girilen çatışmalarda ve yapılan bombalı saldırı da 25 askerin öldüğü ve yaralandığı bilgisini paylaşan Rifai ayrıntı vermedi.

Yargısız infaz

Mısır Ordusu Sözcüsü Rifai, perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada da Kuzey Sina'ya bağlı Bi'r el-Abd ilçesinin güneyinde zırhlı askeri araca bombalı saldırı düzenlendiğini, ölü ve yaralı asker sayısının 10 olduğunu ifade etmişti.

Bu olaydan sonra Mısır askerleri 3 mayıs pazar günü aynı bölgede bir eve baskın düzenleyerek 18 kişiyi yargısız olarak infaz etmişti.

Mısır ordusu Sina Bölgesinde düzenlediği operasyonlarda birçok yargısız infazlara ve işkencelere imza atıyor. Uluslararası insan hakları örgütleri bu konuda bütün dünyayı uyarmasına rağmen Sisi yönetimi yargısız infazlarına devam ediyor.

AA, Ajanslar