Mevlevi Abdul Kabir: Batılılar Afganistan’ın İslami bir rejim ile yönetilmesini istemiyor

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdul Kabir yaptığı açıklamada, ‘İslam düşmanları ülkemizin İslami bir rejim ile yönetilmesini istemiyorlar. Dün ABD ve NATO’yu vatanımızdan kovduğumuz gibi bugünde ülkemizde düzeni sağlamak için çalışıyoruz’ dedi

Mevlevi Abdul Kabir: Batılılar Afganistan’ın İslami bir rejim ile yönetilmesini istemiyor

Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Afganistan İslam Emirliği güçlerinin Özel Kolordusu yetkilileri ve mücahitleriyle yaptığı toplantıda, İslam düşmanları Afganistan'ın tamamıyla İslami bir rejim ile yönetilmesini istemediklerini söyledi.

Bakanlar Kurulu Medya Ofisi yaptığı açıklamada, toplantı sırasında Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdülkabir'in, Allah (C.C)’ın yardımı ile cesaretinizin, fedakarlıklarınızın ve Mücahitlerin fedakarlıklarının, NATO'nun ve Amerika'nın yenilgisini bütün dünyaya göstermiştir.  Mücahitlerin kıt imkânlarıyla dünyayı şaşırtan cihadı zaferini ve kahramanlığını insanlar anlamakta zorlanıyorlar.

Dünyaya özgürlük dersini veriyorsunuz, tıpkı dünya insanlarının sizden savaşmak için ilham aldığı gibi.

Mevlevi Abdülkabir konuşmasının devamında, cihadımızla yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesi ve İslami rejimin kurulması olmak üzere iki önemli hedefe ulaşıldığını, diğer amacımızın ise düzeni sağlamak olduğunu, İslam düşmanlarının ise Afganistan'da kurulmak istenen düzene karşı çıktıklarını belirtti.

İslam Emirliği kuvvetlerinin Özel Kolordusu adına Mevlevi Müctaba ise yaptığı konuşmada, tüm yetkililerin emirlerini kabul etmeye hazır olduklarını ve İslam Emirliği'nin mücahitlerinin ülkede İslami düzeni kurmak için fedakarlık yaptıkları gibi, şimdi de ülkelerinde düzeni sağlamak için fedakarlık yapmaya hazır olduklarını belirtti.