Mesud Barzani, Hulusi Akar ile görüştü

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Bağdat'taki temaslarının ardından Kürdistan Bölgesi'ne geçerek Mesud Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yle de bir araya geldi.

Mesud Barzani, Hulusi Akar ile görüştü

Dün akşam Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e gelen Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugünkü ilk durağı Başkan Barzani’nin ofisi oldu.

Hulusi Akar başkanlığındaki Türkiye heyetinde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile askeri danışmanlar ve bakanlık yetkilileri yer aldı.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede Akar, Bağdat ve Erbil’e yaptığı ziyaretin amacını anlattı, bölgenin istikrar ve güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

Akar, Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerin Türkiye için önemine vurgu yaparak, istikrar ve güvenliğin, bölgenin ekonomi ve kalkınmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Başkan Barzani ise Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkilere işaret ederek, iki taraf arasındaki dostluk ve komşuluk ilişkisine vurgu yaptı.

Başkan Barzani ayrıca, Irak ve bölgedeki siyasi sürece değinerek, yaşanan zorluklara ve son gelişmelere dikkat çekti.

Bu görüşmenin ardından Akar, Başbakan Mesrur Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yle de bir araya geldi.

Hulusi Akar dün Irak’ın başkenti Bağdat’a giderek Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ve Iraklı yetkililerle görüşmüştü.

K24