Mescid-i Aksa'nın onlarca bekçisi ve görevlisi alıkonuldu

50'den fazla bekçinin ve görevlinin Mescid-i Aksa'da alıkonulduğunu belirten İslami Vakıflar Dairesi, işgalcilerin, Mescid-i Aksa bekçilerini sistematik bir şekilde hedef aldığını söyledi.

Mescid-i Aksa'nın onlarca bekçisi ve görevlisi alıkonuldu

linin Mescid-i Aksa'da alıkonulduğunu belirten İslami Vakıflar Dairesi, işgalcilerin, Mescid-i Aksa bekçilerini sistematik bir şekilde hedef aldığını söyledi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Dairesi, bekçi Imran Er-Recebi'nin işgalci çetelerin Aksa'ya saldırısı sırasında ayakkabılarını çıkarmalarını istediği için darp edilmesini yayınladığı bildiriyle kınadı.

Mescid-i Aksa bekçilerinden Er-Recebi, dün Er-Rahme Kapısı Namazgahı'na ayakkabılarıyla giren işgal çetelerine itiraz ettiği için darp edilerek alıkonuldu.

İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, çetelerin Er-Rahme Kapısı Namazgahı'nı ve Mescid-i Aksa bekçilerini sistematik bir şekilde hedef aldığını söyledi.

Mescid-i Aksa bekçilerinin ümmet adına üstlendikleri emaneti hakkıyla yerine getirdiklerini belirten Vakıf, Mescid-i Aksa bekçilerinin ve çalışanlarının yanında olduklarını ifade etti.

Er-Rahme Kapısı Namazgahı'nı açtıkları gerekçesiyle 50'den fazla bekçi ve görevlinin alıkonulduğuna dikkat çeken Vakıf,  işgalcilerin bu politikasının kendilerini Mescid-i Aksa'nın kimliğini koruma görevini yerine getirmekten alıkoyamayacağını kaydetti.

Er-Rahme Kapısı Namazgahı'nın, Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu ve açık kalacağını belirten İslami Vakıflar Dairesi, işgalcilerin Er-Rahme Kapısı Namazgahı hakkındaki kararlarının geçersiz olduğuna vurgu yaptı.

İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa'nın 144 dönümlük arazisiyle ve tüm binalarıyla sadece Müslümanlara ait olduğunun bir kez daha altını çizdi. (İLKHA)