Meşal: Filistin kurumlarını yeniden inşa etmenin vakti geldi

Halid Meşal, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren Filistin kurumlarını yeniden inşa etmenin vakti geldiğini vurgulayarak, bütün tarafların Filistin’in geleceğinde söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekti.

Meşal: Filistin kurumlarını yeniden inşa etmenin vakti geldi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren Filistin kurumlarını yeniden inşa etmenin vakti geldiğini vurgulayarak, bütün tarafların Filistin’in geleceğinde söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekti.

Filistin ile ilgili sıcak gelişmeleri değerlendiren Hamaslı lider Meşal, “Biz mücadeleci bir halkız, mücadele ve direniş yolumuzun, davamızın anahtarıdır; mücadele ve direnişe dayalı ulusal stratejimize dayanmadığı takdirde halkımız kıymet ifade etmez.” ifadelerine yer verdi.

Meşal “Tarihimiz, bugünümüz ve geleceğimizle bağdaşan özgür bir siyaset istiyoruz. Bu, her karış toprağımızı ve halkımızın bütün haklarını özellikle de geri dönüş hakkını müdafaa eden bir siyaset olmasıdır. Aksi takdire üzerinde bize minnet edilecek bir devletçik istemiyoruz.” dedi.

Yakalandığı koronavirüs hastalığından ötürü vefat eden Filistin'in ileri gelen ilim ve fikir adamlarından yazar Prof. Dr. Abdüssettar Kasım'ı da yâd eden Hamas’ın önde gelen yöneticilerinden Meşal, “Prof. Dr. Abdüssettar Kasım'ın vefatı halkımız için büyük bir kayıptır. Haklı davası uğruna büyük bedeller ödediğine şahidiz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Abdüssettar Kasım, işgal rejimiyle imzalanan Oslo İlkeler Anlaşması'na karşı tavrıyla ve siyonist işgal karşısındaki kararlı duruşuyla öne çıkan önemli ilim ve fikir adamlarından biriydi. Filistin halkının özgürlük ve hak mücadelesine destek için etkili yazılar yazıyor, açıklamalar yapıyor ve işgal rejimiyle uzlaşmaya karşı direnişten yana tavır sergilemesi, bazen de Abbas yönetiminin bu konudaki tutumunu sert bir şekilde eleştirmesi sebebiyle zaman zaman Mahmud Abbas yönetimiyle karşı karşıya geliyordu. Bu konudaki tutumundan dolayı birçok kez mahkeme önüne çıkmak zorunda kalmıştı.

Palinfo