Mekke'ye ulaşmak için 6 bin kilometre yol yürüyecek

Avusturya'nın kuzeyindeki Wels kentinden yola çıkan Boşnak Enver Beganovic, hac ibadetini yerine getirebilmek için Mekke'ye kadar toplam 6 bin 600 kilometre yürüyecek.

Mekke'ye ulaşmak için 6 bin kilometre yol yürüyecek

Uzun zamandır Avusturya'da yaşayan 52 yaşındaki Beganovic, Mekke yolunda yürüyerek ulaştığı Sırbistan'da hac yolculuğunu anlattı. Beganovic, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Bosna Hersek'in ardından Sırbistan'a geldiğini belirterek, şimdiye kadar yaklaşık 650 kilometre yol yürüdüğünü söyledi.

MEKKE'YE ULAŞMAK İÇİN TÜRKİYE'DEN DE GEÇECEK

Hac ibadetini yerine getirebilmek adına Mekke'ye ulaşmak için çıktığı bu yolda birçok ülkeden geçeceğini anlatan Beganovic, "Buradan da Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Türkiye, Irak ve Mekke'ye kadar yürüyeceğim." ifadelerini kullandı.

Mekke'ye yürüyerek ulaşmak için toplam en az 7 ay 7 güne ihtiyacının olduğunu hesapladığını belirten Beganovic, soğuk hava ve kar yağışının kendisini ve yolculuğunu olumsuz etkilemediğini söyledi.

Mekke'ye 15 Haziran'a kadar ulaşmayı hedeflediğini kaydeden Beganovic, "Dinden uzaklaştığımı hissettim. Bu his de bu yolculuğa çıkmam için ilham oldu. Kendimle kalmak için zamana ihtiyacım vardı. Hayatımı gözden geçirmem gerektiğini düşündüm." diye konuştu.