Mekke Gazetesi İhvan ve Hamas'ı terörist ilan etti

Suudi Arabistan’da yayımlanan Mekke gazetesi, bugün, Müslüman Kardeşler’den çıkan ve dünya çapında isim yapmış alimlerinde bulunduğu 40 kişiyi, terörist gösteren bir liste yayımladı.

Mekke Gazetesi İhvan ve Hamas'ı terörist ilan etti
Mekke Gazetesi İhvan ve Hamas'ı terörist ilan etti

Suudi Arabistan'da çıkan Mekke gazetesi, bugün skandal bir habere imza attı. Mekke gazetesi, “Kardeşlerin fikirlerinden etkilenen 40 küresel terörist” başlıklı haberinde, Müslüman Kardeşler'den çıkan ve aralarında dünya çapında isim yapmış ünlü alimlerin de bulunduğu 40 kişiyi terörist gösteren bir liste yayınladı. Gazete, İhvan'ı 'terörist yetiştiren bir okul' olarak nitelendirdi.

Listede en çok öne çıkanlar ise Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmet Yasin, Abdülaziz Rantisi ve Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniye ile Halid Meşal …

Gazetenin yayınladığı listede aynı zamanda dünyaca ünlü alim Şeyh Yusuf El Karadavi ve Müslüman Alimler Başkanı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni de bulunuyor.

Listede, Müslüman Kardeşlerin Kurucusu Hasan El Benna, Seyyid Kutub ve Dr Abdel-Sabour Shahin başkanlığındaki son aydınların ve İslam akımlarının liderleri de yer aldı.

Gazete, Müslüman Kardeşler'in El Kaide, DAEŞ, El Ansar ve diğerleri gibi şiddet içeren terörist gruplarla ideolojik bağları olduğunu iddia etti.

Listede yer alan diğer isimler şöyle: Ebu Alaa Al Mevdudi, Muhammed Mursi, Ömer Bekri Muhammed, Ahmed Idris Nasreddin, Amr Darraj, Talat Fehmi, Muhamed Muntaser,  Muhammed Bedii, Muhammed Taha ve Hadan, Mahmud İzzet, Muhamed El-Biltaci, Abdulmecid Ahmed Hassan, Muhammed Daif, Mahmud Hüseyin, Mahmud Abdüllatif, Hani Sbai, Yahya Senour, Mahmud Gazlan, Muhammed Cemal Halife, Muhammed Khairat Al Shater, Hüseyin Mustafa Perry, Halid Şeyh Muhammed, Abdullah Azzam, Ahmed Abdel Rahman, Abdul Macid Al-Zindani, Essam Mustafa, Abdurrahman Al Nuaimi, Usame bin Laden, Aymen ez-Zevahiri. ..