Mart ayında 70.000'den fazla Afgan evine döndü
Uluslararası Göç Örgütü (IOM), mart ayının üçüncü haftasında 73 bin 364 Afgan'ın ülkelerine döndüğünü, 36 bin 166 kişinin ise ayrıldığını bildirdi.

IOM, Afganistan'ın komşuları Pakistan ve İran'dan gelen bu artışın temel nedeninin gönüllü geri dönüşler olduğunu belirtti.
IOM tarafından yayımlanan akış izleme anlık görüntüsüne göre, bir önceki haftaya kıyasla, Mart ayının üçüncü haftasında giriş hareketi yüzde 2 arttı. Öte yandan, çıkış hareketleri yüzde 13 azaldı.
Pakistan ile Afganistan arasındaki Torkham sınırı 21 Şubat'ta kapatılmış, ardından 22 Mart'ta yeniden açılmıştı.
Bu arada Pakistan hükümeti, tüm "yasadışı yabancıların" ve Afgan Vatandaş Kartı sahiplerinin 31 Mart'a kadar ülkeyi terk etmelerini istedi, aksi takdirde 1 Nisan'dan itibaren sınır dışı edilecekleri uyarısında bulundu.