Mardin ve Diyarbakır'da terör rejiminin katliam ve soykırımı tel'in edildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen kitlesel basın açıklamasında "Ehli vicdan herkesi, Gazze'de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demeye, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmaya davet ediyoruz." denildi. Mardin'de de Cuma namazı sonrası siyasi parti, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı Gazze "Alış-ma-ya-ca-ğız!" adıyla basın açıklaması yapıldı.

Mardin ve Diyarbakır'da terör rejiminin katliam ve soykırımı tel'in edildi

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın siyonist işgalcilere karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna destek; siyonist işgal rejiminin katliam ve soykırımını tel'in etmek amacıyla, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

"HAMAS Filistin'in meşru siyasi hükümeti ve temsilcidir"

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Vaiz Hüseyin İnci, "Bugün bu zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir!" ifadelerini kullanarak, "Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.  Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

"Meydanlar boş bırakılmamalı"

İnci, basın açıklamasını yaptığı çağrı ile sonlandırdı:

• HAMAS Filistin'in meşru siyasi hükümeti ve temsilcidir. ABD veya siyonistlerin Gazze ile ilgili verecekleri kararın hiç bir önemi yoktur.

• Gazze'ye acil yardım koridoru kurulmalı, Türkiye bu işe öncülük etmelidir. Gazze'ye gidecek büyük bir yardım filosu deniz yoluyla ivedelikle yola çıkarak, Gazze'ye ulaşmalıdır. Dünyadaki bütün vicdan ve insaf ehli bu filoya davet edilmelidir.

• Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı en azından bu katliamlar devam ettiği müddetçe faaliyetleri süresiz durdurulmalıdır.

• Kargo uçaklarıyla ve Türkiye limanlarından gemilerle siyonistlere erzak taşınmasına izin verilmemelidir.

• İslam Ülkeleri hep beraber siyonistlere ciddi bir ambargo uygulamalıdır.

MARDİN HALKI DA MEYDANLARDAYDI

Gazze'de 2 aydan fazla bir süredir devam eden katliam ve soykırımlara karşı tepkiler devam ediyor.

Dünyanın gözü önünde devam eden saldırı ve katliam, Filistinli ve Gazzeli mücahidlerin direnişiyle yüreklere zafer umudu ekerken dünyada ve Türkiye'de devletlerin aksine halk olanca gücüyle boykot ve basın açıklamalarıyla yaşanan vahşetin normalleşmemesi için çaba sarf ediyor.

Mardin merkez Artuklu ilçesi, Şakir Nuhoğlu Camii'nde kılınan Cuma namazı çıkışı Mardin STK Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından Gazze'deki mücahitlere ve direnen halkın zafere ulaşması için dualar edildi.

Mardin STK Platformunun düzenlediği basın açıklamasına birçok siyasi partinin il başkanı, dernekler ve vatandaşlar iştirak etti.