Mandela'nın torunu: Filistinlilerin azmi, ilham kaynağı davaları bizim kalbimizdedir

Nikosi Zwelivelile Mandela Filistinlilerin azimlerinin ve güçlü iradelerinin kendilerinin özgürlüklerine kavuşmalarında bir ilham kaynağı olduğunu onların davalarını da her zaman uluslararası platformlarda gündeme getirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Mandela'nın torunu: Filistinlilerin azmi, ilham kaynağı davaları bizim kalbimizdedir

Güney Afrika'daki ırkçı sömürge yönetimine karşı yıllar süren hak ve özgürlük mücadelesinin liderliğini yapan Nelson Mandela'nın torunu ve aynı zamanda Güney Afrika parlamentosunun bir üyesi olan Nikosi Zwelivelile Mandela Filistinlilerin azimlerinin ve güçlü iradelerinin kendilerinin özgürlüklerine kavuşmalarında bir ilham kaynağı olduğunu onların davalarını da her zaman uluslararası platformlarda gündeme getirmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

Mandela İstanbul'a düzenlediği ziyaret esnasında Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada Filistinlilerin davalarının her zaman Güney Afrika vatandaşlarının kalplerinde yer aldığını ve öyle olmaya da devam edeceğini vurguladı. 

Bu arada torun Mandela dedesi Nelson Mandela'nın 1995 ve 1997 yıllarında Gazze'ye yaptığı ziyaretler esnasında; "Filistin halkı özgürlüğüne kavuşmadan bizim özgürlüğümüz tamamlanmış olmayacaktır." dediğini hatırlattı. 

Nikosi Mandela, dedesi Nelson Mandela'nın Filistinlilere davalarına her zaman destek verme konusunda sözü olduğunu dile getirdi.