Malezyalı Müslüman örgütler 'İslam Düşmanlığı ile Mücadele Kampanyası' başlattı
Malezya merkezli bir dizi Müslüman kuruluş, dünyada İslam düşmanlığı ile mücadele için bir kampanya başlattı.
İslam düşmanlığı ile mücadele için kampanya başlatan Malezya’daki İslami kuruluşlar yaptıkları ortak açıklamada, “İslam'ın ve Müslümanların belirli ülkelerde hedef alınmasının toplumsal ve uzun süreli çatışmalara yol açmasından derin endişe duyuyoruz” denildi.
Özellikle Batı tarafından, İslam'a ve Müslümanlara karşı olumsuz bir anlatı oluşturmak için kasıtlı bir kampanya yürütüldüğüne dikkati çekilen açıklamada; İslam'ı bir tehdit olarak suçlamak, İslam'ı modern Batı medeniyetine karşı çetin bir meydan okuma olarak algılayan ülkelerde derinden kullanılmaktadır.” denildi.
İslam düşmanlığının, "İslam'a karşı asılsız düşmanlık" olarak tanımlandığı açıklamada, Müslümanların siyasi ve sosyal işlerden dışlanmasının İslam düşmanlığına zemin kazandırdığı ifade edilerek, 2015 yılında Birleşik Krallık'ta İslam düşmanlığının yüzde 200, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslüman karşıtı saldırıların ise yüzde 78 oranında arttığı bildirildi.
“MÜSLÜMANLARA KARŞI NEFRET SUÇLARI HAKİM”
Batılı olmayan ülkelerin de İslam düşmanlığını körüklediğine değinilen açıklamada, “Çin, Myanmar, Hindistan ve Sri Lanka gibi Batılı olmayan ülkeler, dini bir arada yaşamama ve İslam ile uyumsuz ilişkiler ideolojisinin tuzağına düşerken, aşırı milliyetçi gruplar, İslam'ın varlığını reddetmenin, İslam'ın varlığını reddetmekle ulusal çıkarlarını korumanın aynı anlama geldiği önermesinden yararlanıyor" denildi.
İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı ön plana çıktığı ve Müslümanlara karşı nefret suçları hakim olduğu belirtilerek bu durumun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gündeme geldiği ve 15 Mart'ın "Uluslararası İslam Düşmanlığı ile Mücadele Günü” olarak ilan edildiği hatırladıldı.
İSLAM DÜŞMANLIĞININ TEMELİ HAÇLI SEFERLERİNE DAYANIYOR!
Son olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İslam düşmanlığı ve onun olumsuz eğilimlerini ele almak için uygun önlem ve politikalarla mücadele etmek için etkili bir strateji tasarlama ihtiyacını tam olarak destekliyoruz. Dünya çapında Müslümanlara ve Müslüman topluluklara karşı artan şiddet eylemlerine karşı küresel bir eyleme acilen ihtiyaç vardır. İslam düşmanlığının Batı'daki Haçlı Seferleri dönemine uzanan derin tarihsel köklerinin farkındayız. Batı bilinci hâlâ Müslümanların ve İslam'ın bir tehdit imajıyla algıladıklarını biliyoruz. Malezya hükümetini, İslam'a yönelik olumsuz önyargıları ve algıları körükleyen İslam düşmanlığı eğilimi ciddi şekilde incelemeye çağırıyoruz.”