Madhya Pradesh'te Hindutva aşırılıkçıları Mevlid-i Nebi alayına saldırdı

Hindistan basınında yer alan haberlere göre olay, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum yıldönümü dolayısıyla her yıl olduğu gibi resmi izin alınarak düzenlenecek alayın bulunduğu Bareilly'de meydana geldi.

Madhya Pradesh'te Hindutva aşırılıkçıları Mevlid-i Nebi alayına saldırdı

Hindistan'ın Madhya Pradesh kentinde Mevlid-i Nebi etkinliğini kutlayan bir alay, aşırı Hindutva grupları tarafından saldırıya uğradı ve bunun sonucunda taş atma ve fiziksel saldırılar yaşandı. Olay, bölgedeki gerginliği tırmandırdı ve kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere birçok kişi yaralandı.

Yerel kaynaklar, "Jai Shri Ram" sloganları atan saldırgan Hindu milliyetçileri Müslüman alayını sopa ve taşlarla hedef aldığını bildirdi. Şiddet, kolluk kuvvetlerinin tarafsızlığını ve azınlık haklarının korunmasını sorgulayan topluluk içinde endişelere yol açtı.

Bu saldırı, beş gün önce Eid Milad-un-Nabi hazırlıklarının sekteye uğradığı ilgili bir olayın ardından gerçekleşti. O olay sırasında bir cami hasar gördü ve motosikletler de dahil olmak üzere Müslüman cemaatine ait mülkler ateşe verildi.

Geçtiğimiz hafta Hindistan'ın Gujarat eyaletinde hindular yine şiddet olaylarına karıştılar; saldırılar Bharuch ve Surat kentlerindeki Müslüman toplulukları hedef aldı.

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı, çoğunluğu Müslüman 27 kişi gözaltına alındı.

Her iki olayda da yerel polisin saldırganların yanında yer aldığı ve failler yerine Müslümanları tutukladığı iddiasıyla eleştirilere maruz kaldığı belirtiliyor.

Son olaylar, Hindistan'daki azınlık topluluklarının, özellikle Müslümanların güvenliği hakkında tartışmaları ateşledi. İnsan hakları örgütleri, bu toplulukların güvenliği ve hakları hakkındaki artan endişelere müdahale etmeye ve bunları ele almaya çağrılıyor.

Bu saldırılar, Hindistan'ın farklı bölgelerinde çoğunluk ve azınlık grupları arasındaki gerginliğin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor ve azınlık hakları için daha güçlü koruma ve güvencelere olan acil ihtiyacı ortaya koyuyor.

Kaynak: Samaa.tv