Libya'da halk 17 Şubat Devrimi'nin 10. yılını kutluyor

Trablus'taki Şehitler Meydanı'nı dolduran çok sayıda Libyalı, ellerindeki bayraklarla çalan devrim şarkılarına eşlik etti.

Libya'da halk 17 Şubat Devrimi'nin 10. yılını kutluyor

Başkent Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda yarın yapılacak resmi kutlamalar için hazırlıklar sürerken, meydanı dolduran çok sayıda Libyalı çalan devrim şarkılarına ellerindeki bayraklarla eşlik etti.

Bingazi'den Trablus'a göç ettiğini belirten Muhammed ez-Zuvagi yaptığı açıklamada, devrim ve özgürlük adına Libya'nın bir hukuk ve kurumsal devlet olması için kendilerini feda eden şehitlere vefa borcuyla burada olduklarını söyledi.

Ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in kontrol ettiği Bingazi'den göç etmek zorunda kalan yüzbinlerce Libyalıdan sadece biri olan Zuvagi, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizi en azından anabilmek ve Libya halkının bugününü kutlamak için burada toplandık. Devrim hala kalplerimizdeki sıcaklığını koruyor ve bu yolda devam edeceğimize söz verdik. Devrim uzun bir yol ama Libya halkı devrimin ilkelerine bağlı kalmaya ve şehitlere vefa göstermeye devam ediyor. Libya'nın hayra, istikrara ve anayasal bir düzene ulaşacağını umuyoruz."

AA