İşgal güçleri Hamas liderlerinin de aralarında bulunduğu 13 Filistinliyi tutukladı

İşgal güçleri sabah saatlerinde Nablus’a baskın düzenleyerek, Hamas'ın önde gelen isimlerinden Yasir Mansur ile Adnan Asfur’u gözaltına aldı.

İşgal güçleri Hamas liderlerinin de aralarında bulunduğu 13 Filistinliyi tutukladı

İşgalci İsrail'in güvenlik güçleri, bu sabah şafak vaktinde işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde geniş çaplı baskın operasyonu gerçekleştirerek aralarında biri milletvekili 2 Hamas yöneticisinin de bulunduğu 13 Filistinliyi tutukladı.

Filistin Esirler Enformasyon Ofisi, konu hakkında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Nablus’a baskın düzenlediğini ve Hamas'ın önde gelen isimlerinden Yasir Mansur ile Adnan Asfur’u gözaltına aldı.

Mansur ile Asfur, Hamas’ın Batı Şeria’daki en etkin isimleri olarak biliniyor ve daha önce de defalarca gözaltına alındılar.

Ramallah’ın Silvad beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri 13 genci gözaltına aldı. Bir kısmını bırakırken bir kısmını da tutukladı.

Diğer yandan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine bağlı Barta'a beldesi belediye başkanının evine baskın düzenleyen işgal güçleri, Nablus’ta 1, el-Halil’de ise 3 Filistinliyi tutukladı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güvenlik güçleri, söz konusu bölgelerde insanlık dışı zulümler işleyerek terör estirip çevreye zarar veriyor ve çeşitli bahanelerle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlileri gözaltına alıyor.

Palinfo