Libya'da Devlet Bakanı Cuma istifa etti: İşgalci İsrail ile görüşme İslam dinine ve Arap sabitelerine ihanettir

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başkanı’nın İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil Cuma, hükümetin İşgalci İsrail ile ilişkileri normalleştirme girişimini protesto amacıyla görevinden istifa etti.

Libya'da Devlet Bakanı Cuma istifa etti: İşgalci İsrail ile görüşme İslam dinine ve Arap sabitelerine ihanettir

Ulusal Birlik Hükümeti’ne bağlı Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş’un siyonist mevkidaşı Eli Cohen ile görüştüğünün ortaya çıkması ülkede tepkilere neden oldu.

Libya haber ajansı LANA’da çıkan habere göre, Adil Cuma bugün yaptığı açıklamada, “Ulusal Birlik Hükümeti’nin davranışı İslam dinine, milli ve Arap sabitlerine büyük bir ihanettir. Bu çok utanç verici bir şey ve Arap kimliğinin gerilemesinin başlangıcıdır” dedi.

Bakanın istifasına ilişkin, şu ana kadar Ulusal Birlik Hükümeti’nden resmi bir açıklama gelmedi.

Menguş ve Kohen’in İtalya’da yaptığı görüşme Libya’da krize yol açtı.

Ulusal Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dibeybe, Menguş’u görevden alarak, hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Libya Parlamentosu, Libya’da yaygın eleştiri ve protestolara neden olan konuyu görüşmek üzere dün acil bir oturum düzenledi.

Toplantıda, İşgalci İsrail ile iletişim konusunda Ulusal Birlik Hükümeti nezdinde soruşturma yapılması ve ilgililerin sorumlu tutulması çağrısında bulunuldu.