Abbas'ın polisleri Tulkerem'de Abdülkadir Zakdah'ı şehid etti

İşgalci İsrail'in baskınlarına karşı kurulmuş barikatlarda direnen gençlere yönelik Abbas'ın polislerinin düzenlediği baskında Abdülkadir Zakdah isimli genç şehid düştü.

Abbas'ın polisleri Tulkerem'de Abdülkadir Zakdah'ı şehid etti

30 Ağustos Çarşamba öğle saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Tulkerem şehrinde Abdülkadir Nidal Zakdah isimli bir gencin Mahmud Abbas yönetimine bağlı polisler tarafından, silahlı saldırıda kasıtlı olarak öldürülmesine büyük tepki var.

Olayın, işgal güçlerinin Tulkerem şehrine ve Tulkerem Mülteci Kampı'na yönelik baskınlarını engellemek amacıyla direnişçilerin koymuş olduğu barikatların güvenlik güçleri tarafından kaldırılmasına ahalinin itiraz etmesi üzerine yaşanan gerginlik esnasında vuku bulduğu bildirildi. 

Bölge ahalisi ve devrimci gençler Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin söz konusu demir barikatları kaldırmasına tepki gösterdi ve bu barikatların işgal güçlerinin saldırıları esnasında onları engellemede işe yaradığını dile getirdiler. 

Bunun üzerine polisler demir barikatların kaldırılmasına engel olmaya çalışan ahalinin ve gençlerin üzerine ellerindeki silahlarla yoğun bir şekilde ateş etmeye başladı.

Saldırıda şehit Remzi El-Arıda'nın babası yaralanırken ve Abdülkadir Nidal Zakdah adlı gençte şehid düştü.

Şehid cenazesi öfkeli bir kalabalık tarafından tekbirler eşliğinde defnedildi. Cenaze töreninde Abbas yönetimi ve polisleri protesto edildi.

Çıkan gerginlik sırasında polislerin evlerin çatılarına çıkarak aynen işgal askerlerinin yöntemleriyle saldırılar düzenledikleri belirtildi.