Lavrov: ABD'nin yönettiği bir dünyayı kabul etmiyoruz!

ABD'nin yönetimindeki bir dünyayı kabul etmeyeceklerini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya’nın Batı’ya güvenebileceğine dair “illüzyon"un sona erdiğini belirterek ülkesinin yüzünü doğuya doğru döndüğünü ifade etti.

Lavrov: ABD'nin yönettiği bir dünyayı kabul etmiyoruz!

Rusya'nın Ukraya'ya yönelik askeri harekatı 23. gününe girerken Rusya, ABD ve Batı'ya meydan okudu.

Rus basınına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna konusunda son gelişmelere değindi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna konusunda yaşanan gelişmelerin, Batılı ülkelere güvenilebileceğine dair "illüzyonu” ortadan kaldırdığını söyledi. Lavrov aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminde bir dünyayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Batılı devletlerin ABD tarafından yönetildiğini belirten Lavrov, Avrupa Birliği'nin (AB) büyük ölçüde etkisiz olduğunu gösterdiğini söyledi.

Lavrov: 'Sam Amca'dan emir almak istemeyen birçok ülke var

"Batılı partnerlerimize bir gün güvenme gibi bir illüzyon vardıysa da bu illüzyon artık bulunmuyor” diyen Lavrov, Rusya'nın yüzünü doğuya doğru döndüğünü ifade etti.

ABD'nin dikte ettiği bir dünyayı kabul etmeyeceklerini belirten Lavrov, Amerika'nın tüm dünyaya sözünü geçirmek istediğini söyledi. 

Artık kendimize ve bizimle duran müttefiklerimize güvenmemiz gerekiyor diyen Lavrov, Batı'ya kapıyı kapatmadıklarını, kapıyı Batılı ülkelerin kapattığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Avrupa Birliği'nin, Amerika'nın sözünden çıkmadığını söylemişti.