Kurtulmuş: Batılı ülkeler savaş oyunu izler gibi Gazze'deki insanlık dramına seyirci kaldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dün olduğu gibi başta Batılı ülkeler olmak üzere birçok ülke, bilgisayar başında bir savaş oyunu izler gibi, bir tiyatro sahnesini izler gibi Gazze'deki insanlık dramına seyirci kaldı" dedi.

Kurtulmuş: Batılı ülkeler savaş oyunu izler gibi Gazze'deki insanlık dramına seyirci kaldı

Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş son zamanlarda dünyanın gözü önünde Gazze'deki masum ve mazlum halkın katledildiğini söyledi.

Kurtulmuş "Böyle insanlık olur mu? Altı tane birer tonluk bombayı aynı hastane etrafına atarak orada binlerce insanın şehit olmasına vesile olmuştur. Bütün uluslararası platformlarda bu insanlık dramına son verilsin, acil bir ateşkes sağlansın ve oraya insani yardımlar yapılsın diye gayret ediyoruz. İnanın ki bunu samimi olarak söylüyorum ki dünyanın her yerinde yüreği yanarak, içi sızlayarak bu soruna çözüm bulmak için tarihsel bir sorumluluk hissederek mücadele eden Türkiye'dir, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'dır, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı'dır, Türkiye'nin bakanlarıdır, Türkiye'nin yetkilileridir." dedi.

Dün olduğu gibi başta Batılı ülkeler olmak üzere birçok ülkenin bilgisayar başında bir savaş oyunu izler gibi, bir tiyatro sahnesini izler gibi Gazze'deki insanlık dramına seyirci kaldığına dikkati çeken Kurtulmuş, Türkiye'nin 7'den 70'e haktan, insanlıktan, vicdandan ve masum, mazlum Gazze halkından yana durduğunu ve durmaya devam edeceğini belirtti.

Kurtulmuş, "Siyonistlere şunu hatırlatmak isterim, zulüm payidar olur zannediyorlarsa dönsünler Hitler'in tarihini okusunlar, zulüm payidar olur zannediyorlarsa dönsünler Mussolini'nin tarihini okusunlar, kendilerine zulmeden, zulmederken de 'Biz dünyayı kıyamete kadar yönetiriz' zanneden Hitler'in yerinde yeller esiyor. Netanyahu'nun da yerinde yeller esecek, bu zalimlerin de yerlerinde yeller esecek" dedi.