'Küresel İnsani Sembol' Raid Salah Konferansı başladı

Düşünce ve Stratejik Araştırmalar Forumu ile Kudüs ve Filistin'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon'un çağrısı üzerine organize edilen konferansın sonunda Salah'ın "Küresel İnsani Sembol" ilan edileceği bir belge hazırlanması hedefleniyor.

Siyonist rejim hapishanesinde tutuklu olan Filistin 1948 İslami Hareketi’nin yasaklı kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah ile dayanışma amacıyla düzenlenen konferans başladı.

Düşünce ve Stratejik Araştırmalar Forumu ile Kudüs ve Filistin'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon'un çağrısı üzerine telekonferans aracılığıyla düzenlenen konferansa Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Kuveytli milletvekili Nasır el-Fedale, Kudüs ve Filistin Eski Müftüsü Şeyh İkrime Sabri gibi dünyanın farklı ülkelerinden önemli şahsiyetler katılıyor.

Düşünce ve Stratejik Araştırmalar Forumu Başkanı Bessam Duvayhi, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Şeyh Salah'ın, İsrail işgaline karşı önemli mücadele veren önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Duvayhi, konferansta, Şeyh Salah'ın başta insani, sivil, sosyal çalışma ve Filistin hakları ile İslami ve Hıristiyan kutsallarının savunulması olmak üzere farklı düzeylerdeki başarılı mücadelesini ortaya koymayı ve onu küresel bir sembol olarak benimsemeyi amaçlayan bir belge üretmek için birçok oturum düzenleneceğini kaydetti.

Üç gün sürecek olan konferansın sonunda Şeyh Salah'ın "Küresel İnsani Sembol" ilan edileceği bir belge hazırlanması hedefleniyor.