Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki yeni sınır kapısı resmi törenle açıldı

Erbil ile Hakkari’yi birbirine bağlayan yeni sınır kapısı açıldı. Törende konuşan Erbil Valisi Xoşnav, kapı sayesinde bölgede ticaret ve iş imkanlarının artacağını, iki taraf arasındaki toplumsal, kültürel ve siyasi ilişkilerin gelişeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki yeni sınır kapısı resmi törenle açıldı

Erbil’in Soran Bağımsız İdaresi’ne bağlı Mergesor ilçesi ile Hakkari'nin Derecik (Rûbarok) ilçesi tarafından Umurlu (Girane) köyü arasında yer alan Zêt-Derecik Sınır Kapısı düzenlenen resmi törenle açıldı.

Törende, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin temsilcisi olarak Mustafa Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti temsilcisi olarak Erbil Valisi Omid Xoşnav, Mêrgesor Kaymakamı Ahmed Gaffur, Soran Bağımsız İdaresi Müdürü Helgurd Şeyh Necib, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Mevlüt Yakut, AK Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Peşmerge ve askeri yetkililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ey Raqib ve İstiklal marşlarının okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Türkiye Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürü Temel Akkuş, yeni kapının iki taraf arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine hizmet edeceğini söyledi.