Kukla Kadirov, muhaliflere insanlık dışı uygulamalarla baskı uyguluyor

Çeçenistan'da kukla lider Ramazan Kadirov yönetiminin, bir Çeçen muhalifin ailesini alıkoyduğu ve insanlık dışı uygulamlarla tehdit ettiği ortaya çıktı.

Kukla Kadirov, muhaliflere insanlık dışı uygulamalarla baskı uyguluyor

Çeçenistan kukla lideri Ramazan Kadırov yönetimi, Çeçen muhaliflere yönelik insanlık dışı baskı ve şiddetini sürdürmeye devam ediyor.

Çeçenistan’da, kukla lider Kadirov’u eleştirdiği için hedef haline gelen ve Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan blog yazarı Hasan Halitov’un ailesi, kukla yönetim tarafından alıkonuldu.

Kadirov’u eleştirmeyi bırakmaması durumunda ailesine yönelik şiddet uygulanacağı tehditleri alan Hasan Halitov, ailesinin nerede tutulduğunun hâlâ bilinmediğini belirtirken akibetleri konusunda endişeli olduğunu vurguladı.

Türkiye'de yaşayan Çeçen muhalif Hasan Halitov, kukla lider Kadirov'un adamlarının kendisine sosyal medya üzerinden yeni gönderdiği bir tehdit mesajını paylaştı.

Halitov gönderilen mesajda, alıkonulan kız kardeşinin, zorla çıplak fotoğraflarının çekildiğini ve "Kadirovu eleştirmekten vazgeçtiğini ilan etmediği takdirde" bunları internet üzerinden yayınlamak ile kendisini tehdit ettiklerini belirtti.

Halitov'a tehdit mesajlarını atan ismin, Kadirov'a yakınlığıyla bilinen Çeçenistan Meclis Başkanı Magomed Daudov'un yardımcısı Kuduzon Rizvan olduğu ifade edildi.

Çeçenistan'daki Kadirov rejiminin, kendisine muhalif olan kişilerin ailelerini alıkoyduğu, işkence ve tecavüzde bulunduğu biliniyor.

Geçmişte de Halilov'un yaşadığı duruma benzer birçok olay yaşanmıştı.