Kudüs İçin Avrupalılar Müessesesi Mescid-i Aksa’yı bekleyen tehlikelere dikkat çekti

Kudüs İçin Avrupalılar Müessesesi, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı sürerken Mescid-i Aksa’yı bekleyen tehlikeler konusunda uyarıda bulundu.

Kudüs İçin Avrupalılar Müessesesi Mescid-i Aksa’yı bekleyen tehlikelere dikkat çekti

Müessese, Mescid-i Aksa’nın yakılışının 55’inci yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa’nın daha tehlikeli olaylarla karşı karşıya olduğuna, emrivaki yoluyla zaman ve mekan bakımından bölünmek istendiğine dikkat çekti.

Siyonist terör rejimi sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile En-Nakab ve El-Celil Bakanı Yitzhak Wasserlauf’un birkaç gün önce Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği hatırlatılan bildiride, Mescid-i Aksa’da yakın zamana kadar yasak olan ayinlerin ve “destansı secde” adı verilen ritüelin işgal polisinin izniyle Yahudi yerleşimciler tarafından yapılmaya başladığı ifade edildi.

Bildiride, Müslümanların ilk kıblesinin yakılmasının yıldönümünün bu yıl Yahudileştirme faaliyetlerinin yoğunlaştığı bir döneme denk geldiğine işaret edildi ve 55 yıl önce yakılan yangının bugüne kadar çeşitli şekillerde devam ettiği kaydedildi.

Mescid-i Aksa, 21 Ağustos 1969’da Avustralya asıllı fanatik Denis Michael Rohan tarafından kundaklanarak yakıldı. Mescid-i Aksa’nın güney kesimindeki “Kıble Mescidi” olarak bilinen doğu bölgesinde başlayan yangında, aralarında “Selahaddin El-Eyyübi'nin Minberi” olarak bilinen tarihi eser de olmak üzere tüm eserler yanıp kül oldu.