Uygur Müslümanlarını zorla çalıştıran Çinli şirketlere kredi vermişler!

Dünya Bankası'nın özel sektördeki kolu olan Uluslararası Finans Kurumunun (IFC), Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlarını zorla çalıştıran Çinli şirketlere yüz milyonlarca dolar kredi verdiği ortaya çıktı.

Uygur Müslümanlarını zorla çalıştıran Çinli şirketlere kredi vermişler!

Dünya Bankası'nın özel sektördeki kolu olan Uluslararası Finans Kurumunun, Çin işgalindeki Doğu Türkistan'daki Uygur Müslümanlarını zorla çalıştıran şirketlere kredi sağladığı ortaya çıktı.

Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council tarafından "Finansman ve Soykırım: Uygur Bölgesinde Kalkınma Finansmanı ve Kriz" başlıklı bir rapor yayımlandı.

Raporda Uluslararası Finans Kurumunun, son 4 yılda Uygurların zorla çalıştırılmasında yer alan 4 Çinli şirkete yüz milyonlarca dolar kredi verdiği belirtildi.

Söz konusu şirketlerin zorla çalıştırmanın yanı sıra topraklara el koyma, çevreye zarar verme ve kültürel miras alanlarını yok etme gibi faaliyetlerde bulunduğuna işaret edilen raporda, söz konusu 4 şirketin IFC'den aldıkları kredilerin değerinin 485 milyon doları bulduğunun altı çizildi.

Bu şirketlerin isimlerinin ise Chenguang Biyoteknoloji Grubu, Camel Grubu, Century Sunshine ve Jointown Eczacılık Grubu olduğu aktarıldı.