Kremlin'den Blinken'ın Kiev ziyaretine tepki: ABD, savaşı son Ukraynalıya kadar sürdürme niyetinde

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Kiev'e ziyaretini eleştiren Kremlin Sözcüsü Peskov, bu ziyaretin Washington'un Kiev'e desteğini son Ukraynalıya kadar sürdüreceğini gösterdiğini vurguladı.

Kremlin'den Blinken'ın Kiev ziyaretine tepki: ABD, savaşı son Ukraynalıya kadar sürdürme niyetinde
Blinken'ın ziyaretiyle ilgili soruları yanıtlayan Peskov, "ABD'nin Kiev'e gerektiği sürece yardım etme niyetinde olduğuna dair açıklamaları defaatle duyduk. Diğer bir deyişle, Ukrayna'yı fiilen savaşabilecek durumda tutmayı ve savaşı paraya acımadan son Ukraynalıya kadar sürdürmeyi planlıyorlar" dedi.
Peskov, ABD'nin bu tutumunun özel askeri harekatın gidişatını etkileyemeyeceğinin altını çizdi.
'Suriye rejimine desteğimizi sürdürüyoruz'
Suriye'nin kuzeydoğusunda Ceyş'ül Aşair (Aşiretler Ordusu) ile Kürt gruplar arasında bir süredir yaşanan çatışmaları değerlendiren Peskov, Rusya'nın Suriye rejimine düzenin sağlanması ve terörle mücadele konusunda yardım etmeyi sürdürdüğünü belirtti.
Rusya'nın Soçi mutabakatlarına bağlılığını koruduğunu ve bu mutabakatların henüz tam anlamıyla hayata geçirilmediğini ileri süren Peskov, "Rusya, ülkede düzenin sağlanması ve terör unsurlarıyla mücadele konusunda Suriye'nin meşru yönetimine yardım sunmaya yönelik tutarlı politikasına devam ediyor" ifadelerini kullandı.