Koronavirüsün vurduğu Vuhan'da bazı dükkanların açılmasına izin çıktı

Koronavirüsün vurduğu Vuhan'da hayat normale dönüyor, devlet bazı dükkanların açılmasına izin verdi.

Koronavirüsün vurduğu Vuhan'da bazı dükkanların açılmasına izin çıktı

Ölümcül Covid 19 virüsünün dünyaya yayıldığı yer olan Çin'in Vuhan şehri ve Hubei eyaletinde alınan sıkı önlemlerden sonra vaka sayısının azalması sebebiyle bazı iş yerleri ve dükkanların açılmasına izin verildi.

Yaklaşık 2 ay boyunca karantinada kalan ve sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgede bugüne kadar 3 binden fazla kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Hubei eyaleti yetkilileri salgının kontrol altına alınması sonrası bazı şehirlerde eczane, benzinlik, süpermarket ve manavlarla, tohum ve tarım ilacı satan dükkanların açılabileceğini açıkladı. Yetkililer, bu tarz dükkanların ilaç, tıbbi malzeme, gıda ve akaryakıt gibi insanların öncelikli ihtiyacını karşılayan ürünler sattığını ve bu sebeple "birinci kategoriye" alınarak hizmet vermelerine izin verildiğini kaydetti.

Bunun yanında ulusal ve küresel bazda üretim zincirinde öneme sahip mallar üreten fabrikalarınsa özel izin alarak üretime başlayabileceği ifade edildi. Bölgedeki diğer şirketlerse 21 Mart tarihine kadar kapalı kalacak. Ancak diğer kısıtlamalara ilişkin kurallarınsa devam edeceği açıklandı. Buna göre, Vuhan'da toplu taşıma yasağı devam edecek ve okullar da ikinci bir emre kadar kapalı kalacak.

Euronews