Kılıçarslan: Selahaddin birliği sağladıktan sonra Kudüs'ü fethedebildi

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Selahaddin-i Eyyubî'nin Müslümanlar arasında birliği sağladıktan sonra Kudüs'ü fethettiğine dikkat çekerek günümüzde ancak bu yapıldığı takdirde Kudüs'ün işgalden kurtarılacağını belirtti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığınca düzenlenen "Kudüs ve Selahaddin" konulu panel, Filistin'deki İslami hareket yetkilileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla dün sona erdi.

Panel sonrası İLKHA’ya konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Kudüs gibi İslam coğrafyasının da Yahudilerin işgali altında olduğunu söyledi.

Kılıçarslan, Müslümanlar için Mekke ve Medine ne kadar mukaddes ve mühim ise Kudüs’ün de o kadar mukaddes ve mühim olduğuna dikkat çekti.

Kudüs’ün Müslümanların 3’üncü harem-i şerifi olduğunu aktaran Kılıçarslan, "Hem Kur’an’da hem de hadislerde Kudüs çokça zikredilmiştir. Yahudi ve Hristiyanların zaferlerinin tek sebebi Müslümanların tefrika içinde olmalarındandır. 60 yıldır Kudüs Yahudilerin esareti altındadır. Filistinliler onların zulüm ve katliamlarına maruz kalmaktadır. 5 milyonu aşkın Filistinli onların zulmünden dolayı hicret etmek zorunda kalmıştır. Bunların sebebi ise Müslümanların parçalanmışlığından, ihtilaflarından kaynaklanmaktadır. Bunların dışında bugün Müslümanlar onların dostu haline gelmiştir." dedi.

"Yahudi ve Hristiyanlar Müslümanları birbirlerine kırdırtıyor"

Siyonistlerin sadece Kudüs’ü değil tüm İslam beldelerini işgal edip mukaddesatlarını ortadan kaldırmak istediğini vurgulayan Kılıçarslan, "Yahudilerin Kudüs’ten sonra ikinci hedefi Cezire dedikleri Mekke, Medine, Hayber, Arabistan toprakları ve Irak’tır. Ama maalesef bugün Mekke, Medine ve Hayber savaşsız bir şekilde Yahudilerin eline geçmiş durumda. Belki Kudüs’ü konuşuyoruz ama bugün Kudüs nasıl Yahudilerin işgali altındaysa Mekke, Medine, bütün Suudi Arabistan toprakları da onların işgali altındadır. Aynı şekilde Mısır liderleri Yahudilere, Amerika’ya hizmet etmektedir. Yine Suriye aynı şekilde Yahudi ve Hristiyanların işgali altındadır. Amerika orada uşakları tarafından Suriye’nin yeraltı zenginliklerini sömürmek istiyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn onlara çalışıyor. Yahudi ve Hristiyanlar Müslümanları birbirlerine kırdırtıyor. Ümmeti birbirine düşürmek istiyorlar. Bunlar onların oyunudur." diye konuştu.

"Selahaddin-i Eyyubi Müslümanların birliğini sağlayıp Kudüs’ü fethetti"

Yahudi ve Hristiyanlar gücünü, Müslümanların bölünmüşlüğünden, vahdet olamayışlarından aldığını ifade eden Kılıçarslan, şunları söyledi:

"Müslümanların birlik ve beraberlikleri olmadığı için Yahudi ve Hristiyanlar galip gelmektedirler. Birlik olamadığımız için Allah (Azze ve Celle)’de bize yardımını göndermiyor. Eğer ki bizler Allah’ın dininin yücelmesi için çalışırsak Allah da bize yardım eder. Allah, Müslümanlara birlik olmalarını, parçalanmamalarını emrediyor. Bu yüzden Müslümanlar ne zaman ki vahdetlerini sağlarsa o zaman emperyalistlere galip geleceklerdir. Yahudi ve Hıristiyanlar bunu bildiği için Müslümanlar arasına fitne koyup onların birliklerini dağıtmaya çalışıyorlar. Müslümanlar bunu anladıkları an dünya iktidarı onların eline geçecektir. Selahaddin-i Eyyubi bunu bildiği için Müslümanların birliğini sağladı ve Allah’ın yardımıyla Kudüs’ü fethetti. Bizler de ancak bu şekilde Kudüs’ü fethederiz. Ancak Allah ve Resulünün yolundan gitmediğimiz müddetçe Yahudi ve Hristiyanların üzerimizdeki galibiyetlerini her zaman göreceğiz."

İLKHA