Kenya'da 40'tan fazla kadını öldüren seri katil tutuklandı

Kenya polisi, Nairobi'deki bir çöplükte parçalanmış kadın cesetleri bulunması nedeniyle tutuklanan şüphelinin 42 kadını öldürdüğünü itiraf ettiğini söyledi

Kenya'da 40'tan fazla kadını öldüren seri katil tutuklandı

Kenya polisi, Nairobi’deki Mukuru bölgesinde şimdi çöplük olarak kullanılan eski bir taş ocağında parçalanmış cesetleri bulunan dokuz kadının cinayetinin arkasında olduğundan şüphelenilen ve "seri katil" olarak tanımladığı bir adamı tutukladı.

Polis, 33 yaşındaki Jomaisi Khalisia'nın 2022'den bu yana kendi karısı da dahil 42 kadını öldürdüğünü itiraf ettiğini açıkladı.

Kriminal Soruşturmalar Dairesi (DCI) başkanı Mohamed Amin, "[O] 42 kadın cesedini çöplükte tuzağa düşürdüğünü, öldürdüğünü ve imha ettiğini itiraf etti; bunların hepsi 2022 ile Perşembe gününe kadar öldürüldü." dedi.

Tutuklanmasının ardından şüphelinin polis memurlarını olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaktaki evine götürdüğünü söyledi.

Polis, şüphelinin evinde 10 telefon, dizüstü bilgisayar, kimlik kartları, kurbanları parçalamak için kullanıldığı bir pala ve cesetleri atmak için kullanılanlara benzer dokuz çuval da buldular.