KDP ile KYB yeni hükümet için anlaşmaya vardı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), kurulacak yeni hükümet konusunda nihai anlaşmaya vardı.

KDP ile KYB yeni hükümet için anlaşmaya vardı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter 1’inci Yardımcısı Kosret Resul, yeni kabinenin kurulması için iki partinin vardığı anlaşmayı imzaladı.

Süleymaniye’deki KYB merkezinde imzalanan anlaşmanın ardından Neçirvan Barzani ve Kosret Resul basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni kabinenin kurulması için KDP ile KYB arasındaki son imzanın atılmasından ötürü Kürdistan halkını kutlayan Kosret Resul, anlaşmanın sorunların çözümü ve halka hizmet için bir başlangıç olmasını ümit ettiğini söyledi.

KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ise, Kürdistan Bölgesi’nde yeni kabinenin kurulması için son aşamaya gelindiğini belirtti.

Müzakere ve karşılıklı anlayışla sürecin sonuna geldiklerini kaydeden Neçirvan Barzani, “KDP olarak KYB ve Goran ile yeni kabinenin kurulması konusunda iyi bir karşılıklı anlayışa sahibiz. Bunun halka hizmete vesile olmasını umuyorum” dedi.

Önceki hükümetler döneminde bir sorun yaşandığında halkın korkuya kapıldığını kaydeden Neçirvan Barzani, yeni kabinede ise her 3 partinin güçlü bir anlaşmasının söz konusu olduğunu ifade etti.

Neçirvan Barzani, partilerin müzakere heyetlerine teşekkür etti.

KYB’ye hangi makamlar verilecek

KYB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yeni kabinenin kurulmasıyla birlikte, Kürdistan Bölgesi başkan yardımcılığı ve Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı makamları KYB’nin olacak.

Bunların dışında, Kürdistan Bölgesi başbakan yardımcılığı, Peşmerge, Planlama, Tarımve Yüksek Öğretim bakanlıkları KYB’nin hakkı olacak.

Bunların dışında bakan yardımcılıkları, valilikler ve başka makamlar üzerine de anlaşma sağlandı.