Kalkilya’da feda eylemi: Bir İşgalci İsrail askeri öldü, bir yerleşimci yaralandı

Filistinli direnişçi tarafından gerçekleştirilen silahlı eylemde bir işgal askeri öldürülürken, bir yahudi yerleşimci de yaralandı. 

Kalkilya’da feda eylemi: Bir İşgalci İsrail askeri öldü, bir yerleşimci yaralandı

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Kalkilya şehrinin doğusunda, Kadomim yahudi yerleşim merkezi yakınlarında bugün (6 Temmuz Perşembe) ikindi vakitlerinde bir Filistinli direnişçi tarafından gerçekleştirilen silahlı eylemde bir işgal askeri öldürülürken, bir yahudi yerleşimci de yaralandı. 

İşgal ordusunun radyosu tarafından yayınlanan haberde eylemi gerçekleştiren Filistinli gencin olay yerine aracıyla geldiği ve iki yerleşimcinin üzerine silahıyla ateş açtığı belirtildi. 

Haberde eylemi gerçekleştiren gencin saldırının ardından Kadomim yahudi yerleşim merkezi civarındaki tarlalara doğru uzaklaştığı, ancak işgal askerlerinin onu takip ederek üzerine ateş ettikleri ve saldırıda öldürüldüğü iddia edildi. 

Siyonistlere ait Maariv gazetesinin yayınladığı haberde saldırıya maruz kalan işgalcilerden birinin söz konusu yahudi yerleşim merkezinin korumasında görevlendirilen bir işgal askeri olduğu, saldırıda ağır yaralandığı, kısa süre sonra da hayatını kaybettiğinin duyurulduğu bilgisi verildi. 

Eylemin işgal güçlerinin geçtiğimiz günlerde Cenin'in merkezine ve mülteci kampına yönelik saldırısına ve gerçekleştirdikleri katliama cevap amaçlı bir intikam eylemi olabileceği tahmin ediliyor. 

İşgalcilerin Cenin saldırılarında, yayınlanan son raporlara göre 12 kişi şehit edilirken 20'si ağır 100 kişi de yaralandı. İşgalciler aynı zamanda Cenin mülteci Kampı'nda yüzlerce evi yıktı, yolları ve altyapı tesislerini tamamen tahrip ettiler.