'Johnson İngiliz çıkarları yerine Trump'la ilişkisine öncelik veriyor'

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'nin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a Kasım Süleymani suikasti ve İngiliz askerlerinin Irak'tan çıkıp çıkmayacağı konusundaki soruları üzerine karşılıklı ithamlar yaşandı.

'Johnson İngiliz çıkarları yerine Trump'la ilişkisine öncelik veriyor'

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn'in sorusu üzerine, Süleymani'nin suikastinin yasal olup olmadığı konusunun kendi yetki alanına girmediğini dile getiren İngiltere Başbakanı Boris Johnson , ABD'nin üsleri ve askeri personelini koruma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Johnson, İngiltere'nin bölgedeki çıkarlarını korumak için elinden gelen her şeyi yaptığını vurgulayarak, donanmaya ait 2 geminin Hürmüz Boğazı'nda yeniden görevlendirildiğini ve Bağdat'taki askeri personelin de başka bir üsse yerleştirildiğini aktardı.

 "Johnson İngiliz çıkarları yerine Trump'la ilişkisine öncelik veriyor"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Corbyn'in Irak Parlamentosunun yabancı askerlerin ülkeden ayrılması yönünde aldığı karara uyup uymayacaklarına ilişkin bir soru üzerine de İngiliz hükümetinin Irak'ın bütünlüğünü korumak için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini söyledi.

Corbyn, Johnson'ı "İngiltere'nin çıkarları yerine ABD Başkanı Donald Trump'la olan ilişkisine öncelik vermekle" suçlarken, Başbakan da muhalefet liderini İran'ın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı Press TV'den 10 binlerce sterlin almakla suçladı.

AA