İstanbul'da Beytülmakdis Öncüleri Buluşması başladı

Filistin ve Kudüs'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon tarafından düzenlenen Beytülmakdis Öncüleri Buluşması bugün İstanbul'da başladı. Buluşmaya "Kudüs kılıcını Beytülmakdis öncüleri taşıyor" sloganıyla 30 farklı ülkeden iki yüz kişi katılıyor. 

İstanbul'da Beytülmakdis Öncüleri Buluşması başladı

Filistin ve Kudüs'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon tarafından düzenlenen Beytülmakdis Öncüleri Buluşması bugün (10 Eylül Cuma) İstanbul'da başladı. Buluşmaya "Kudüs kılıcını Beytülmakdis öncüleri taşıyor" sloganıyla 30 farklı ülkeden iki yüz kişi katılıyor. 

Katılımcıların Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirecekleri bildirildi. Bu arada Filistin halkının son Kudüs Kılıcı Harekatı'nda elde ettiği zaferden sonra Filistin davası için çalışan uluslararası kuruluşların ve öncülerinin rolü konusu üzerinde özellikle durulacağı belirtildi. 

Katılımcıların başında Filistin ve Kudüs'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon'un başkanı Prof. Hemmam Said, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) yurt dışı teşkilatı başkanı Halid Meşal, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (IDSB) Başkanı Ali Kurt ve ünlü atktivist Muhammed El-Ivedi yer alıyor. 

İki gün sürecek buluşma süresince Filistin davasıyla ilgili muhtelif konular ele alınacak. Bunların arasında işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı mücadelede kadının, gençlerin, öğrencilerin, izcilerin ve aktivistlerin rolü konusu da yer alıyor. 

Buluşmada ayrıca Filistin davasına destek amacıyla muhtelif alanlarda ve özellikle Kudüs şehri hakkında önceden hazırlanmış birtakım projeler katılımcılar tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak.

Buluşmada Filistin ve Kudüs'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon'un yeni genel sekreterinin belirlenmesi için seçim de yapılacağı dile getirildi.