İstanbul'da avukatlar, işgal çetesinin Gazze'deki katliamlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdı

İstanbul 2 No'lu Barosu'ndan bir heyet, işgalci terör rejiminin Gazze'ye yönelik barbarca saldırılarında savaş suçu, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçları işleyen şüphelilerin cezalandırılması için, savaş suçlarını kanıtlayan fotoğraflarının da bulunduğu delil dosyası ile Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvurdu.

İstanbul'da avukatlar, işgal çetesinin Gazze'deki katliamlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel ile İstanbul 2 No'lu Baro Başkanı Yasin Şamlı ve beraberindeki 15 hukukçunun yer aldığı heyet, UCM'nin Lahey'deki mahkeme binası önünde açıklama yaptı.

Burada konuşan Yüksel, UCM Savcılık Ofisi ve Mağdur Katılımı Birimi ile verimli görüşmeler yaptıklarını belirterek, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 15 bine yakın masum sivilin katledildiğini ve bunların yarıdan fazlasının kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade ederek, "Tarifi mümkün olmayan bir vahşet ile karşı karşıyayız." dedi.

Yüksel, (işgal rejimi) israilin UCM’ye taraf olmasa da Filistin’in taraf ülke olması sebebiyle (işgal rejimi) israilli yetkililerin yargılanabilmesinin mümkün olduğunu anlatarak, "Bu noktada, asıl gidilecek yer UCM’dir. Biz de zaten bu yüzden bugün buradayız. Bu ihbarımız, UCM'nin gerekli süreçleri etkin ve verimli şekilde yürütmesine ilişkindir." diye konuştu.

Heyette yer alan avukatlardan dilekçenin hazırlanmasına katkı sağlayan Mustafa Deniz, UCM için hazırladıkları 3 klasörlük delil dosyasında, video görüntüleri, fotoğraflar, tanık beyanları ve mağdur beyanlarının yer aldığını aktardı.