İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı, Van, İstanul ve Gaziantep'te yüzlerce gönüllüsüyle birlikte kurban kesimlerini gerçekleştirdi.

İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi
İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi
İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi
İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi
İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi
İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi
İstanbul, Van ve Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi

İstanbul

Yaptıkları kurban organizasyonu hakkında konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, vakfa bağışta bulunan ve organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği geçen gönüllülerine teşekkür etti.

Kurtaran, "Öncelikle herkesin Kurban Bayramı’nı tebrik ederim. Şu anda burada hummalı bir çalışma var. Umut Kervanı Vakfı olarak aldığımız kurban vekâletlerini kesiyoruz. Bir taraftan vekâletler alınıp kurbanlar kesilirken diğer taraftan etlerin parçalanması için masalara gönderiliyorlar. Daha sonra kemik ve et parçalanması için ayrı ayrı tezgâhlara gönderiliyor. Etler hisse yapıldıktan sonra tespit edilen fakir ailelere dağıtılacak. Gönüllü kardeşlerimiz sabah namazından beri buradalar. Vakfımızın gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz. Rabbim kendilerinden razı oldun. Bu mübarek günde kendi ailelerini bırakıp yardımımıza koştular. Fakirlere et ulaştırma çabasındalar. İnşallah akşama doğru dağıtımlarımızı da gerçekleştireceğiz. Dağıtımlarımız bayramın 2’nci ve 3’üncü gününde olacak." şeklinde konuştu.

"Kurban kesiminin bütün aşamalarında hijyen kurallarına dikkat edildiğini gördük"

 "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" nu yerinde denetleyen Kimyagerler Derneği Marmara Bölge Temsilcisi Ahmet Aktaş, "Bugün Kurban Bayramı. Umut Kervanının kurban kesim yerini ziyaret ettik. Çalışmaları burada yerinde denetledik. Kurbanın kesimi, parçalanması ve takdim edilmesi gibi bütün aşamalarda hijyen kurallarına özen gösterildiğini gördük. Bu açıdan umut verici bulduk. Çalışmalarının büyüyerek devam etmesini dileriz." dedi.

"Organizasyondan çok memnun kaldık"

Daha önceden de Umut Kervanının hizmetlerini duyduğunu ve yaptıkları çalışmalar sebebiyle kurban hissesini buraya verdiğini söyleyen Hasan Lale, "Organizasyonu beklediğimden daha iyi bir performans sergiliyorlar. Bir kardeşlik atmosferi içerisinde çalışıyorlar. Kurban hissemi verdiğim için daha da memnun oldum. Allah hayrımızı ve hayırlarını kabul etsin." diye konuştu.

İslam âleminin bayramını kutlayan Kahraman Elçiboğa ise, projeden çok memnun olduğunu söyleyerek projeyi koordine edenlere teşekkür etti.

Vakfa kurban hissesi veren Necdet Ocak da organizasyonu çok beğendiğini dile getirdi.

Van

Yaptıkları hayır faaliyetiyle ilgili bilgi veren Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, "Van Umut Kervanı olarak yaklaşık on beş yıldır kurban organizasyonu yapmaktayız. Bu yıl da Rabbim nasip etti bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bugün 15 tane büyükbaş, 22 tane de küçükbaş olmak üzere toplamda 37 kurbanlığımızı kestik. Bunları bugün içerisinde dağıtıma hazır hale getirip muhtaç ailelerimize ulaştıracağız. Emeği geçen bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Allah’ın izniyle binden fazla aileye biz et yardımında bulunacağız. Bu vesile ile bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.

Öte yandan kurbanlarını Van Umut Kervanı derneğine bağışlayan hayırseverler, organizasyondan memnun olduklarını ve herkesin bu şekilde kurbanlarını kesmelerini tavsiye ettiler.

IHO EBRAR Van’da kurban kesimi yaptı

Merkezi Hollanda’da olan IHO EBRAR da Van Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Van’da 7 adet küçükbaş kurbanlık kesimi gerçekleştirdi.

IHO EBRAR adına vekaleten kesilen kurbanlar hakkında bilgi veren Sabri Yıldırım; “Merkezi Hollanda'da olan IHO EBRAR, bu sene Van’da kurban kesimi gerçekleştirdi. 7 tane kurban vekaleti alıp kesim işlemlerini gerçekleştirip yoksul ailelere dağıtımını yaptık. Rabbim IHO EBRAR ve bağışçılarından razı olsun." dedi.

Gaziantep

Her yıl Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da hayırseverlerin bağışladıkları kurbanları kesip ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırmak için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyleyen Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, bayram boyunca et dağıtımının devam edeceğini söyledi.

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan ve bayramın hayırlara vesile olmasını temenni eden Özaslan, "Cenab-ı Allah, inşallah tüm darda ve sıkıntıda olan Müslümanların da sıkıntısını bu Kurban Bayramı’nın vesilesiyle gidersin. Malumunuzdur, Umut Kervanı olarak her sene Kurban Bayramı’nda yapmış olduğumuz çalışmaları bu senede Kurban Bayramı’nın ilk gününde başlattık. Umut Kervanı olarak daha önceden yapmış olduğumuz hazırlıklarımız tamamlandı. İhtiyaç sahipleri, muhtaç aileler için kurban kesimi ve et dağıtımı ile ilgili bugün bir çalışma yapıyoruz." dedi.

Hayırseverlerin bağışladığı kurbanları gün içerisinde ihtiyaç saihibi ailelere dağıtacaklarını ifade eden Özaslan, "Bizler şu anda kesim alanında gönüllü arkadaşlarımızla birlikte kesilen kurbanların etlerini parçalayıp, uygun paketlere ve ambalajlara koyup daha önceden de tespit ettiğimiz muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Bildiğin üzere kurban yılda bir defa yapılıyor, bu bir yıl boyunca evine hiç et girmeyen, gerçekten mağdur olan insanlar, ihtiyaç sahiplerine etleri dağıtacağız. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor, yine aynı şekilde gönüllü ekiplerimizle o ailelere ulaştırıyoruz. Gayemiz Allah’ın rızasıdır." diye konuştu.

İLKHA