İsrail'in katliamı bitmek bilmiyor çoğu çocuk 27 Filistinli şehid oldu

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evlere düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail'in katliamı bitmek bilmiyor çoğu çocuk 27 Filistinli şehid oldu

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, işgalci İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef aldı. Saldırıda 2 Filistinli şehid oldu, 12 kişi yaralandı.

İşgalci İsrail ordusunun Bureyc ve Megazi mülteci kamplarına düzenlediği yoğun top saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı.

İşgalci İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda da en az 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

Sağlık ekipleri, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında 2 gün önce işgalci İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan evlerinin enkazından er-Rai ailesinden 3 çocuk ve annelerinin cansız bedenini çıkardı.

Gazze Şeridi'nin güney, orta ve kuzey bölgelerine yönelik saldırılarda en az 13 Filistinli öldü

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, işgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güney, orta ve kuzey bölgelerine yönelik saldırılarında en az 13 Filistinli öldü ve onlarca kişi yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, Gazze kentindeki belediye binası çevresine düzenlenen saldırılarda, hayatını kaybeden 7 belediye çalışanının cenazelerini enkaz altından çıkardı.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Yine Gazze kentinin doğusundaki Zeytun Mahallesi'ndeki Nedim bölgesine düzenlenen top atışları sonucu 1 Filistinli hayatını kaybetti, yaralananlar oldu. Aynı bölgede iki evin vurulması sonucu da can kayıpları yaşandı.

Kente bağlı Şeyh Rıdvan ve Şucaiyye mahalleleri ile Nasr Caddesi'ne yönelik saldırılarda da ölenler ve yaralananlar oldu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ise işgalci İsrail'e ait insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda 1 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze'nin orta kesimindeki Avde Hastanesi kaynakları da 3'ü çocuk, biri kadın 4 Filistinlinin ölü olarak hastaneye getirildiğini aktardı.

Refah kentinde çatışmalar devam ediyor

Refah kentinin batısında işgalci İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. İşgalci İsrail ordusu, Şabura Mülteci Kampı'ndaki evler ve alanlara saldırılar düzenledi.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları da kamptaki işgalci İsrail askeri araçlarını hedef aldıklarını duyurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, işgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 431 Filistinlinin öldürüldüğünü, 85 bin 653 Filistinlinin yaralandığını bildirmişti.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.