İşgalci israil zindanlarında esir el-Halebi’nin sağlık durumu kötüye gidiyor

Filistin Esir İşleri Heyeti tarafından bugün  yapılan açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı sakini 42 yaşındaki Muhendis Muhammed Halil el-Halebi’nin sağlık durumunun kötüye gitmesine rağmen işgalci israil’in Raymond Hapishanesinde esaretinin devam ettiği bildirildi.

İşgalci israil zindanlarında esir el-Halebi’nin sağlık durumu kötüye gidiyor

Heyet tarafından yapılan açıklamada, avukatı ve ailesinin ifadelerine göre el-Halebi’r-nin tabi tutulduğu sorgu esnasında işgal güçleri tarafından maruz kaldığı şiddetin sonucu olarak şiddetli baş ağrısı yaşadığına dikkat çekildi

Esir el-Halebi’nin hapishane idaresi tarafından tedavisinin kasıtlı olarak ihmal edilmesi nedeniyle görme yetisini büyük oranda kaybettiğine işaret eden Esirler Heyeti, “Yoğun işkenceler neticesinde esirimiz işitme duyusunu da kaybetti. Ama bütün bu olumsuzluklara ve çok ciddi sağlık sorunlarına rağmen esir serbest bırakılmıyor” bilgisini paylaştı.

Yapılan açıklamada, işgal güçlerinin, World Vision International (WVI) adlı yardım kuruluşunun Gazze Şubesi Müdürü olarak çalışan Muhammed el-Halebi’yi 2016'da tutuklanmasından bu yana 135 kez mahkemeye çıkardığına ve halen herhangi bir kanıt olmadan kuruluşun kaynaklarından Hamas’ın kaynaklarına fon aktarma iddiası ile hapishanede tuttuğuna dikkat çekildi.

World Vision International (WVI) kendisini din, ırk ve millet gözetmeksizin dünyada çocuk, kadın ve toplumlar için çalışan uluslararası  bir yardım kuruluş olarak tanımlıyor.

Filistin Esirler Heyeti, işgalci hapishane yönetimlerini, Filistinli esirlerin özellikle el-Halebi gibi hasta olanların yaşamından sorumlu tutuğunu belirterek, özellikle koronavirüsünün işgalci israil’de yayıldığı bu dönemde esirlerin şartsız bir şekilde acilen bırakmalarını talep etti.

  palinfo