İsrail Bahreyn'deki 'Yüzyılın Anlaşması' çalıştayına katılacak

ABD’nin "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamında Bahreyn’de düzenleyeceği ekonomi çalıştayına Filistin katılmayı reddederken, İsrail katılacağını duyurdu.

İsrail Bahreyn'deki 'Yüzyılın Anlaşması' çalıştayına katılacak

İşgalci israil’in kanal 13 televizyonuna konuşan israilli yetkililer, ABD’nin İsrail’i Bahreyn’de düzenlenecek ekonomi çalıştayına davet ettiği ve İsrail’in bu daveti kabul ettiğini açıkladı.

Filistinliler katılmayacak

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yetkilisi Vasıl Ebu Yusuf ise, Filistin'in tutumunun açık olduğunu ve ülkesinin ne bu anlaşmanın ekonomik kısmına ne de siyasi kısmına katılacağını vurgulamıştı.

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Ureykat da Bahreyn’de düzenlenecek çalıştayla ilgili kendilerine danışılmadığını açıklamıştı.

Hamas'tan Arap ülkelerine çağrı

Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada da, "Arap ülkelerinden Bahreyn'deki çalıştaya katılmamalarını ve ABD planının başarısız kılınması için tüm imkanlarıyla Filistin halkının yanında yer almalarını ve destek vermelerini istiyoruz" denildi.

Manama'daki etkinliğin Filistin davasının tasfiyesini hedefleyen "Yüzyılın Anlaşması" planı çerçevesinde Amerika'nın ilk faaliyeti olduğu belirtilen açıklamada, bu ekonomi çalıştayının düzenlenmesi konusunda Amerikan medyasında endişe yaşandığının gözlendiği aktarıldı.