‘İsraf’ olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığına ait uçakları satacağını vaat eden Kılıçdaroğlu saati 12 bin dolara jet kiraladı

Seçim vaatleri arasında, Cumhurbaşkanlığına ait uçakları ‘israf’ olduğu gerekçesiyle satacağını iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman ziyaretine saati 12 bin dolar olan özel jetle gitti. Bu durumu eleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İşte takiye tam olarak budur" açıklamasında bulundu.

‘İsraf’ olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığına ait uçakları satacağını vaat eden Kılıçdaroğlu saati 12 bin dolara jet kiraladı

Pensilvanya ve Kandil’inde destek verdiği Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Size sözüm söz. 16 Cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım. Bizim lükse filan ihtiyacımız yok" diyerek seçim vaatleri arasında sıraladı.

Bu uçakların israf olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman’a gitmek için binlerce dolarlık jet kiraladığı ortaya çıktı.

Lükse ihtiyaçlarının olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerinin aksine Adıyaman ziyaretine saati 12 bin dolar olan özel uçakla gitti.

Kılıçdaroğlunun bu ikiyüzlü tutumuna Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan sert tepki geldi.

TAKİYE TAM OLARAK BUDUR

Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP liderini eleştirdi: 'Size sözüm söz. 16 Cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım. Bizim lükse filan ihtiyacımız yok. Cumhurbaşkanı dediğiniz mütevazıdır' diyen 7'li kaos koalisyonunun adayı Kılıçdaroğlu, bu akşam saati 12 bin dolar olan bu uçağa bindi ve Adıyaman'a gitti. İşte takiye tam olarak budur!