İspanya'da hastaneler Covid-19 hastaları ile dolup taşıyor

İspanya'da hastaneler Covid-19 hastaları ile dolup taşıyor, insanlar koridorlarda tedavi görüyor.

Dünya ve Avrupa genelinde en fazla Covid-19 vakasına rastlanan ülkelerden biri olan İspanya'da hastaneler dolup taşıyor.

Ülke genelinde on binlerce kişi virüse yakalanırken binlerce kişi de Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Virüsle mücadelenin ön cephesi olan hastaneler ise hastalarla dolup taşıyor.

Başkent Madrid'deki Severo Ochoa Hospital onlardan birisi. Hastane koridorunda çekilen görüntüler, acı tabloyu gözler önüne seriyor.

'Şanslı olanlar' kendilerine yatak ve tekerlekli sandalyelerde yer bulabilirken kimileri odalarda yer kalmadığı için koridorlara serilen ince paspasların üzerinde yatarak tedavi görüyor.

Acil servisteki doktorlardan Luis Díaz Izquierdo, yeterli ekipman ve test kitleriyle ilgili yapılan açıklamalara şiddetle tepki gösteriyor.

"Benimle ilgili olmayan siyasi meselelere girmek istemem." diyen Doktor Luis Díaz Izquierdo, "Televizyonda yeterli malzeme olduğunu konuşuyorlar. Daha sabah arkadaşlarımla ve meslektaşlarımızla yeterli ekipmanımızın olmadığını konuştuk. Bunları duyunca inanamıyorum. 300 bin test kitimizin olduğunu söylüyorlar. Tamam güzel de 300 bin kiti değerlendirecek uygun profesyonel olmayınca ne işe yarayacak?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ülkede şu anda 73 binin üzerinde teyit edilmiş koronavirüs vakası ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 838 artarak 6 bin 528'e çıktı.

Euronews