'Çocuklar ailelerinin gözleri önünde ölüyor'

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Açlık ve kıtlık Yemen'in her tarafını kuşatmış durumda. Çocuklar, anne ve babalarının gözleri önünde açlıktan ölüyor." dedi.

Yurtiçi ve yurtdışında yapmış olduğu yardım çalışmaları kapsamında hayırseverlerden gelen yardımları ara vermeden Yemen’deki muhtaçlara ulaştıran Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de savaşın en yoğun yaşandığı bölgelere yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Yapılan yardımlarla alakalı açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Yemen'de birçok bölgede zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlara yardım götürmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

“Hudeyde halkı açlık sebebiyle ölümle pençeleşiyor”

Krizden dolayı açlıkla boğuşan halka en çok ihtiyaç duydukları gıda, ilaç, hijyen ve mama yardımını zor şartlar altında ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Kurtaran, “Yemen'de ihtiyaç bakımından en sıkıntılı durumda olan bölge Hudeyde bölgesidir. Öyle ki bazı bölgelerde durum kıtlık haline dönüşmüş ve insanlar açlıkla boğuşmaktadır. Bu savaş ve kuşatmadan dolayı Hudeyde’deki fakir aileler daha çok zor durumda kalarak kendi evlerini bırakıp farklı yerlere göç etmek zorunda kaldılar. Öyle zor durumda kalanlar oldu ki evlerinden çıkacak takatleri ve imkânları olmadığından açlıkla başa çıkamıyorlar." dedi. 

“Çocuklar ailelerinin gözleri önünde ölüyor”

Yemen halkının yaşadıkları zor şartlar sebebiyle temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini hatırlatan Kurtaran, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Yemen halkı maaşlarının kesilmesiyle birlikte işsizlikle yüzleşmek zorunda kaldılar. Bununla birlikte fiyatların artması, geçim şartlarının zorlaşması, temel gıda ihtiyaçlarının piyasada temin edilememesi sonucunda bütün bu olumsuz şartlar bölge insanını kuşattığı gibi en çok da çocukları etkiledi.  Her gün ailelerin gözleri önünde ölen çocukların manzaraları vicdanları derinden sarsıyor. Açlık ve kıtlıkla beraber salgın hastalıklar da halkı kuşatmış halde. Türkiye’deki hayırsever kardeşlerimiz Yemen halkının bu çaresizliğine ve açlıkla boğuşmalarına duyarlı davranarak yardım elini uzattı. Umut Kervanı olarak hayırseverlerden gelen yardımları mart ayı içerisinde de Yemen’de ki kardeşlerimize ulaştırdık. Mart ayı içerisinde temel gıda maddeleri başta olmak üzere, bebek maması, hijyen seti ve hastanelerde bulunan hastalara ilaç dağıtımında bulunduk. Yardım paketlerimiz, özellikle Hudeyde kentine sığınan Aden ve Abin bölgesindeki mülteciler olmak üzere binlerce aileye dağıtıldı.”

Yemen’e yardımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz ve hayırseverlerimizden yardımlarını bekliyoruz.” diyen Kurtaran, “Son olarak bu savaşın bir an önce bitmesini ve Yemen halkının rahat bir nefes almasını Rabbimizden diliyoruz. Bu hayırlı kervanda bizleri yalnız bırakmayan duyarlı hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Allah’tan yaptıkları yardımlarını kendi katında kat kat mükâfatlandırmasını diliyoruz. Rabbim kendilerinden razı olsun ve hayırlarını kabul etsin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)